Якщо вам обридли вже звичні кавказько-українські шашлики, не треба впадати у відчай - на грилі можна приготувати ще безліч не менш смачних страв. Наприклад, мітболи - кульки з м'ясного фаршу, які можна так само нанизувати на дерев'яні шпажки і обсмажувати на жару від вугілля. Більш того, їх можна нафарширувати, що зробить їх незвичною святковою стравою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт мітболів (м'ясних кульок), фаршированих сиром з м'ятним йогуртом Знай.ua наводить за матеріалами Telegram-канала "Кухня по-мужски".
Інгредієнти: 👇🏻
- 1 середня цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 пучок петрушки або кропу
- 125 г сиру камамбер
- 2 солодких перці
- 600 г змішаного фаршу (баранина, яловичина, курка)
- Сіль, перець
- ½ ч.л. діжонськой гірчиці
- 2 ст.л. твердого сиру
- 1 ст.л. оливкова олії
Спосіб приготування: 👇🏻
Цибулину очистити і порізати дрібними кубиками. Часник очистити і тонко нашаткувати. Петрушку помити, обтрусити від води і тонко нашаткувати. Порізати сир камамбер на кількість рівне м'ясним кулькам. Стручки паприки помити, розрізати навпіл і почистити. Кожну половинку розрізати на 6 частин.
Змішати м'ясний фарш з сіллю, перцем, гірчицею, петрушкою, цибулею, часником і пармезаном. Кожен кубик сиру загорнути в м'ясну масу, скачати з неї кульки.
Нанизати кульки і шматочки перцю на дерев'яні шпажки, змастити маслом. Готувати на грилі близько 15 хвилин, періодично перевертаючи. Для того, щоб дерев'яні шпажки не загорілося, попередньо замочіть їх у солоній воді на декілька годин.
М'ятний соус:
- 250 г натурального йогурту
- 2 ч.л. свіжовичавленого соку лимону або лайму
- 3 ст.л. нарізаної зелені м'яти
- ¼ ч.л. солі
Змішати до однорідної маси, подавати до готового м'яса.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Як повідомляв Знай.uа, млинці з кукурудзяного борошна на ряжанці — як приготувати корисне апетитну страву без глютену.