Запечена молода картопля з вершковим маслом і зеленню складе гідну конкуренцію картоплі по-селянськи, а може й перевершить її. Хрустка золотава скоринка на молодій картоплі та апетитний аромат часнику зроблять її вашою улюбленою стравою, від якої важко відмовитися.

Складники:

  • Картопля - 1 кг
  • Паприка - 1 ч. Л.
  • Вершкове масло - 50 г
  • Соняшникова олія - 1 ст. л.
  • Кріп - 1 пучок.
  • Часник - 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець мелений за смаком

Запечена молода картопля, скріншот: YouTube
Запечена молода картопля, скріншот: YouTube

Приготування:

Молоду картоплю ретельно помийте і почистьте. Складіть її у каструлю та залийте водою. Варіть картоплю 5-10 хвилин в залежності від її розміру. Посоліть. Коли картопля звариться, перекладіть її у глибоку посудину та дайте трохи охолонути.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Тепер поперчіть картоплю, додайте червону паприку та 1 ст. л. рослинної олії. Струсіть картопля, щоб спеції рівномірно розподілилися. Викладіть картоплини на деко, застелене пергаментом. Випікайте у духовці при 200° протягом 25 хвилин.

Тепер потрібно розтопити вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі і пропустити через прес 3 зубчики часнику і полити ними картоплю. Зверху страву посипте нарізаним кропом. Також можна додати потертий сир за смаком і потримати ще 3-5 хв у духовці.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з м'ятою, йогуртом і копченим сиром - топ-3 несподіваних рецепти зелених літніх супів

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння