Безалкогольні напої – невід'ємна частина літнього відпочинку. Саме вони допомагають втамувати спрагу та рятують від задушливої спеки. Також одним з холодних "рятівників" є пиво. Тому, для читачів підготували легкий рецепт баварського темного пива, яке не кине на поталу літньому пеклу, пише Telegram-канал Кухня по-чоловічому.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
- кисло-солодкий хліб – 1,6 кг;
- житній солод – 300 г;
- сіль, трохи перцю – ¼ ч. л.;
- дріжджі – 50 г;
- цукор – 200 г;
- хміль – 600 р.
Спосіб приготування:
1. Кисло-солодкий хліб розрізати на тонкі шматочки та висушити.
2. Потім змішати отримані сухарі у великій каструлі з житнім солодом, сіллю, перцем, дріжджами, розведених у склянці теплої водою, цукром.
3. Обшпарити окропом хміль і додати його в каструлю. Залити вміст кип'яченою водою до сметанного стану і, щільно накривши серветкою, поставити каструлю на ніч у тепле місце.
4. Після цього додати 9 л кип'яченої води з цукром і добре перемішати суміш. Закрити каструлю кришкою і поставити в тепле місце.
5. Через 2 дні охолодити каструлю і рідку складову перелити в керамічний посуд.
6. Додати до гущі в каструлі 1,8 л крутого окропу, який залышывся, і, дочекавшись охолодження, злити до раніше відокремленого настою, так само без гущі.
7. Все перемішати і закип'ятити в емальованій каструлі. Обов'язково зняти піну, процідити.
8. Розливати в пляшки. Використовувати пляшки з-під шампанського, які після заповнення закупорюються ошпареними пробками. Пробки зміцнюються тонким дротом і заливаються сургучем, смолою або воском. Витримувати в холоді 15 днів.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати смачний холодець.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт рулету з лаваша з різними начинками.
Також "Знай.ua" писав, як правильно вибрати якісну сметану.