Ми вже звикли до відомих десертів таких як заварні тістечка чи київський торт, але солодощі можуть мати й дуже оригінальний зовнішній вигляд. Як щодо десерту, який виглядає як губка для миття посуду? Тим більше, що для його приготування не потрібні незвичайні інгредієнти, сам процес дуже простий, а результат може вийти дуже пристойним навіть при першій спробі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом незвичної страви ділиться фудблогер Наталя Коцур.
"Мы сами в шоке😲!!! Я хочу ещё делать такие десерты🥰. Когда его пробуешь, мозг не понимает, что происходит. Вроде на вид - это не съедобно, но на вкус - просто божественно", - пише про десерт сама авторка.
Інгредієнти
- 140 г борошна
- 120 г цукру
- 3 яйця
- 135 г масла
- Цедра 1 лимона
- 3 ст ложки соку лимона
- Щіпка солі
- Ванилин на кінчику ножа
- 1 ч ложка розпушувача
- Харчові барвники
Для піни
- 1 білок
- 3 ч ложки цукру
- 1 ч ложка лимонного соку
⠀
В м'яке масло засипаємо цукор і натираємо цедру лимона. Потім все перемішуємо і додаємо крапельку жовтого барвника.
По одному яйцю вмішуємо в тісто. Коли всі 3 яйця вмшані, насипаємо просіяне борошно з ложкою розпушувача і видавлюємо 3 столові ложки лимонного соку. Все перемішуємо до однорідної маси.
Потім ділимо тісто на 2 частини. Тільки частині повинні бути не рівні, 1/3 частина буде зеленим коржем, а 2/3 частини тесту будуть жовтим. Це важливо, щоб вийшло правдоподібно.
У меншу частину тіста капаємо зелений барвник.
Далі викладаємо тісто в форму на пергаментний папір. ⠀
Ставимо в духовку на 160 градусів на 15 хвилин. Потім дістаємо зелений шар, так як він тонший і швидше приготувався. А жовтий ще на 5 хвилин ставимо назад.
Коли коржі пропеклися і трохи охололи, кладемо зелений шар на жовтий і обрізаємо краї. Далі розділили навпіл і ще раз навпіл.
Верхню корочку від зеленого коржа потрібно зрізати, щоб губка стала реалістичною.
Залишилося зробити піну, просто збивши всі інгредієнти.
Нагадаємо, як приготувати легкий вінегрет з оселедцем.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт яловичини з болгарським перцем.