Ми вже звикли до відомих десертів таких як заварні тістечка чи київський торт, але солодощі можуть мати й дуже оригінальний зовнішній вигляд. Як щодо десерту, який виглядає як губка для миття посуду? Тим більше, що для його приготування не потрібні незвичайні інгредієнти, сам процес дуже простий, а результат може вийти дуже пристойним навіть при першій спробі.

Рецептом незвичної страви ділиться фудблогер Наталя Коцур.

"Мы сами в шоке😲!!! Я хочу ещё делать такие десерты🥰. Когда его пробуешь, мозг не понимает, что происходит. Вроде на вид - это не съедобно, но на вкус - просто божественно", - пише про десерт сама авторка.

Інгредієнти

Популярні новини зараз

″Ще труси на голову одягни″: Надя Дорофєєва зазнала модного провалу, поєднавши непоєднуване

Одіозна Ніцой накинулася на напівголу Кароль і Полякову: "А я попереджала!"

Львівщина прощається з молодим священиком: "Хвороба виявилася сильнішою, Бог не зберіг"

На вулицях Львова розцвіла "квітка смерті" - страшно прекрасна

Показати ще
  • 140 г борошна
  • 120 г цукру
  • 3 яйця
  • 135 г масла
  • Цедра 1 лимона
  • 3 ст ложки соку лимона
  • Щіпка солі
  • Ванилин на кінчику ножа
  • 1 ч ложка розпушувача
  • Харчові барвники

Для піни

  • 1 білок
  • 3 ч ложки цукру
  • 1 ч ложка лимонного соку

Десерт-губка, скріншот відео
Десерт-губка, скріншот відео

В м'яке масло засипаємо цукор і натираємо цедру лимона. Потім все перемішуємо і додаємо крапельку жовтого барвника.

По одному яйцю вмішуємо в тісто. Коли всі 3 яйця вмшані, насипаємо просіяне борошно з ложкою розпушувача і видавлюємо 3 столові ложки лимонного соку. Все перемішуємо до однорідної маси.

Потім ділимо тісто на 2 частини. Тільки частині повинні бути не рівні, 1/3 частина буде зеленим коржем, а 2/3 частини тесту будуть жовтим. Це важливо, щоб вийшло правдоподібно.

У меншу частину тіста капаємо зелений барвник. 

Далі викладаємо тісто в форму на пергаментний папір. ⠀

Ставимо в духовку на 160 градусів на 15 хвилин. Потім дістаємо зелений шар, так як він тонший і швидше приготувався. А жовтий ще на 5 хвилин ставимо назад.

Коли коржі пропеклися і трохи охололи, кладемо зелений шар на жовтий і обрізаємо краї. Далі розділили навпіл і ще раз навпіл.

Верхню корочку від зеленого коржа потрібно зрізати, щоб губка стала реалістичною.

Залишилося зробити піну, просто збивши всі інгредієнти.

View this post on Instagram

Мы сами в шоке😲!!! Я хочу ещё делать такие десерты🥰. Когда его пробуешь, мозг не понимает, что происходит. Вроде на вид - это не съедобно, но на вкус - просто божественно. ⠀ Ингредиенты⬇️ ⠀ ✅ 140 гр муки ✅ 120 гр сахара ✅ 3 яйца ✅ 135 гр масла ✅ Цедра 1 лимона ✅ 3 ст ложки сока лимона ✅ Щепотка соли ✅ Ванилин на кончике ножа ✅ 1 ч ложка разрыхлителя ✅ Пищевые красители ⠀ Для пены ⬇️ ⠀ ✅ 1 белок ✅ 3 ч ложки сахара ✅ 1 ч ложка лимонного сока ⠀ В мягкое масло засыпаем сахар и натираем цедру лимона🍋. Затем всё перемешиваем и добавляем капельку желтого красителя. ⠀ По одному яйцу вмешиваем в тесто. Когда все 3 яйца вмешали, насыпаем просеянную муку с ложкой разрыхлителя и выдавливаем 3 столовые ложки лимонного сока. Всё перемешиваем до однородной массы. ⠀ Затем делим тесто на 2 части. Только части должны быть не равные, 1/3 часть будет зелёным коржом, а 2/3 части теста будут желтым. Это важно, чтобы получилось правдоподобно. ⠀ В меньшую часть теста капаем зелёный краситель. У нас зелёного не оказалось, но был синий, красный и жёлтый. Мы смешали и получился зелёный. Мы добавляли по чуть-чуть, чтобы не переборщить. В большую часть теста капнули пару капель желтого красителя для яркости. ⠀ Дальше выложили тесто в форму на пергаментную бумагу. Мы сделали в одной форме пергаментной бумагой разделения и получилось 2 примерно равных квадрата. ⠀ Поставили в духовку на 160 градусов на 15 минут. Затем достали зелёный слой, так как он тоньше и быстрее приготовился. А желтый ещё на 5 минут поставили обратно. ⠀ Когда коржи пропеклись и немного остыли, мы положили зелёный слой на желтый и обрезали края. Дальше разделили пополам и ещё раз пополам. Получилось 4 красивых губки и много обрезков, которые тоже можно съесть с чаем😁. ⠀ Верхнюю корочку от зелёного коржа нужно срезать, чтобы губка стала реалистичной. ⠀ Вот и всё. Осталось сделать пену, просто взбив все ингредиенты. ⠀ Теперь вы знаете, как удивить друзей и близких. Ставьте лайки и подписывайтесь, а мы обещаем, что будем удивлять вас снова и снова❤️❤️❤️. ⠀ #едимскоцур #рецепты #десерт #десерты #еда #рецептдесерта #вкусноибыстро

A post shared by НАТАЛЬЯ КОЦУР | ЕДА | РЕЦЕПТЫ (@natalia_kotsur) on

Нагадаємо, як приготувати легкий вінегрет з оселедцем.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт яловичини з болгарським перцем.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати ананасовий сорбет.