Жульєн - класична грибна страва, яка дуже полюбилася на пострадянському просторі. Ще професор Преображенський з булгаківського "Собачого серця" рекомендував саме жульєном закусувати горілку, оскільки "холодными закусками и супом оперируют только недорезанные большевиками помещики". Однак для святкового столу цю страву краще подавати у невеликих формах для запікання, так званих "жульєнницях", які є далеко не в кожному господарстві. Однак з цього можна знайти оригінальний вихід, приготувавши його у порційних булочках.

Інгредієнти

  • куряча грудка 1 шт
  • шампіньйони 400 гр
  • часник 2 зубчики
  • булочки і 6 шт
  • сметана 200 г
  • сир 100 г
  • сіль, приправа для курки, мускатний горіх
  • оливкова олія

View this post on Instagram

Жульен запечённый в булочках🔥 Это оооочень вкусно. Ваши гости, как и вы, будете в восторге 👏🏻 Срочно сохраняйте рецепт,чтоб не потерять и удивляйте своих любимых такой вкусняшкой🤤 🌸куриная грудка 1 шт 🌸шампиньоны 400 гр 🌸чеснок 2 зубчика 🌸булочки 6 шт 🌸сметана 200 г 🌸сыр 100 г 🌸соль, приправа для курицы, мускатный орех 🌸Оливковое масло 🌺Обжариваем на оливковом масле чеснок, далее добавляем куриную грудку порезанную кубикам, подсаливаем и жарим около 5-7 минут, пока не выпарится жидкость. ❗️СОВЕТ❗️Не обжаривайте курицу слишком сильно до зажаренной корочки, чтобы не пересушить ее. 🌺 Убираем готовую курицу и на той же сковородке обжариваем грибы до испарения всей жидкости. ❗️СОВЕТ❗️ Не нужно сразу солить много. Грибы очень хорошо впитывают соль и их очень легко пересолить! Лучше досолите потом, чем пересолите их. На 400 грамм грибом у меня ушла 1 чаянная ложка соли без горки. 🌺 Берём булочки, отрезаем верхушки и откладываем их. Убираем мякоть из булочек, но не слишком много, стенки булочек не должны быть слишком тонкими, они могут развалиться. Готовые булочки откладываем на противень. Противень немного смазала маслом. 🌺 Сыр смешиваем со сметаной. 🌺 Возвращаемся к сковородке с грибами. Добавляем туда приготовленную курицу и соус из сметаны и сыра, все тщательно перемешиваем. Добавляем специи по вкусу, у меня мускатных орех пол чайной ложки. 🌺 Заполняем булочки этой вкусняхой. 🌺 Сверху посыпаем сыром. 🌺 Закрываем булочки верхушками, которые мы отрезали. 🌺 Убираем в духовку разогретую до 180 градусов на 10 минут. 🌺 Наслаждаемся.🤤 #tiktok #tiktokers #жульен #тикток #лучшиерецепты #простойрецепт #рецепты #рецепт #еда #готовимдома #готовка #кулинария #вкусно #рецептынакаждыйдень #завтрак #обед #ужин #готовим #быстрыерецепты #простыерецепты

A post shared by РЕЦЕПТЫ▫️КУЛИНАРИЯ▫️ЕДА (@vikulya_cook) on

Популярні новини зараз

Фітнес-модель Ана Чері показала улюблену позу в ліжку, міні-топік ледь не порвався

Єфремова забрали в реанімацію просто з суду після стусанів ногами від силовиків, лікарі підозрюють найгірше

Львівських школярів пустять за парти з 1 вересня, але позбавлять найголовнішого - жодної радості, тільки підручники

Українцям видадуть на руки по 8000 гривень: хто і коли зможе отримати виплату

Показати ще

Обсмажуємо на оливковій олії часник, далі додаємо курячу грудку порізану кубиками, солимо і смажимо близько 5-7 хвилин, поки не випарується рідина.

Прибираємо готову курку і на тій же сковорідці обсмажуємо гриби до випаровування всієї рідини.

Беремо булочки, відрізаємо верхівки і відкладаємо їх. Прибираємо м'якуш з булочок, але не дуже багато, стінки булочок не повинні бути занадто тонкими, вони можуть розвалитися. Готові булочки відкладаємо на деко. Деко трохи змастила олією.

Сир змішуємо зі сметаною.

Повертаємося до сковорідки з грибами. Додаємо туди приготовану курку і соус зі сметани і сиру, все ретельно перемішуємо. Додаємо спеції за смаком.

 Заповнюємо булочки цією сумішшю.

Зверху посипаємо сиром.

Закриваємо булочки верхівками, які ми відрізали.

Ставимо у духовку розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Нагадаємо, раніше Жульєн програв? Рецепт білоруського смаколика в горщику, який зацінили мільйони гурманів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Рецепт жульєна з грибами на вершках всього за 25 хвилин.

Також Знай.ua писав, Жульєн у лаваші за декілька хвилин – проста у приготуванні, але неймовірно смачна страва.