Жульєн - класична грибна страва, яка дуже полюбилася на пострадянському просторі. Ще професор Преображенський з булгаківського "Собачого серця" рекомендував саме жульєном закусувати горілку, оскільки "холодными закусками и супом оперируют только недорезанные большевиками помещики". Однак для святкового столу цю страву краще подавати у невеликих формах для запікання, так званих "жульєнницях", які є далеко не в кожному господарстві. Однак з цього можна знайти оригінальний вихід, приготувавши його у порційних булочках.

Інгредієнти

  • куряча грудка 1 шт
  • шампіньйони 400 гр
  • часник 2 зубчики
  • булочки і 6 шт
  • сметана 200 г
  • сир 100 г
  • сіль, приправа для курки, мускатний горіх
  • оливкова олія

Обсмажуємо на оливковій олії часник, далі додаємо курячу грудку порізану кубиками, солимо і смажимо близько 5-7 хвилин, поки не випарується рідина.

Прибираємо готову курку і на тій же сковорідці обсмажуємо гриби до випаровування всієї рідини.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Беремо булочки, відрізаємо верхівки і відкладаємо їх. Прибираємо м'якуш з булочок, але не дуже багато, стінки булочок не повинні бути занадто тонкими, вони можуть розвалитися. Готові булочки відкладаємо на деко. Деко трохи змастила олією.

Сир змішуємо зі сметаною.

Повертаємося до сковорідки з грибами. Додаємо туди приготовану курку і соус зі сметани і сиру, все ретельно перемішуємо. Додаємо спеції за смаком.

Заповнюємо булочки цією сумішшю.

Зверху посипаємо сиром.

Закриваємо булочки верхівками, які ми відрізали.

Ставимо у духовку розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Жульєн програв? Рецепт білоруського смаколика в горщику, який зацінили мільйони гурманів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Рецепт жульєна з грибами на вершках всього за 25 хвилин.

Також Знай.ua писав, Жульєн у лаваші за декілька хвилин – проста у приготуванні, але неймовірно смачна страва.