Жульєн - класична грибна страва, яка дуже полюбилася на пострадянському просторі. Ще професор Преображенський з булгаківського "Собачого серця" рекомендував саме жульєном закусувати горілку, оскільки "холодными закусками и супом оперируют только недорезанные большевиками помещики". Однак для святкового столу цю страву краще подавати у невеликих формах для запікання, так званих "жульєнницях", які є далеко не в кожному господарстві. Однак з цього можна знайти оригінальний вихід, приготувавши його у порційних булочках.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти
- куряча грудка 1 шт
- шампіньйони 400 гр
- часник 2 зубчики
- булочки і 6 шт
- сметана 200 г
- сир 100 г
- сіль, приправа для курки, мускатний горіх
- оливкова олія
Обсмажуємо на оливковій олії часник, далі додаємо курячу грудку порізану кубиками, солимо і смажимо близько 5-7 хвилин, поки не випарується рідина.
Прибираємо готову курку і на тій же сковорідці обсмажуємо гриби до випаровування всієї рідини.
Беремо булочки, відрізаємо верхівки і відкладаємо їх. Прибираємо м'якуш з булочок, але не дуже багато, стінки булочок не повинні бути занадто тонкими, вони можуть розвалитися. Готові булочки відкладаємо на деко. Деко трохи змастила олією.
Сир змішуємо зі сметаною.
Повертаємося до сковорідки з грибами. Додаємо туди приготовану курку і соус зі сметани і сиру, все ретельно перемішуємо. Додаємо спеції за смаком.
Заповнюємо булочки цією сумішшю.
Зверху посипаємо сиром.
Закриваємо булочки верхівками, які ми відрізали.
Ставимо у духовку розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Жульєн програв? Рецепт білоруського смаколика в горщику, який зацінили мільйони гурманів.
Як повідомляв портал Знай.ua, Рецепт жульєна з грибами на вершках всього за 25 хвилин.
Також Знай.ua писав, Жульєн у лаваші за декілька хвилин – проста у приготуванні, але неймовірно смачна страва.