Різноманітні ягоди повсюди, щодня ціна на них падає, адже сезон у самісінькому розпалі. Кожна господиня знає безліч варіантів споживання цієї корисної смакоти: компоти, випічка або ж заморозка на довгу зиму. Пропонуємо вам легкий рецепт сирної запіканки з ягідками.

Інгредієнти:

  • 300 г малини + ще трішки ягід для прикрас
  • 50 г чорниці
  • 150 г білого шоколаду
  • 150 мл вершків (жирність більше 30%)
  • цедра 1 (маленького) лимона
  • 2 ст.л. цукрової пудри

Малинове варення, скріншот: YouTube
Малинове варення, скріншот: YouTube
Малина, фото YouTube

Хід приготування:

Популярні новини зараз

Зеленський повернувся в оновлену лікарню в Борисполі та прозрів: "Як з кіно"

Одіозна Ніцой накинулася на напівголу Кароль і Полякову: "А я попереджала!"

Педагог відкрив українцям очі на реальний стан речей у школах: "Неможливо зберегти здоров'я"

Львівських школярів пустять за парти з 1 вересня, але позбавлять найголовнішого - жодної радості, тільки підручники

Показати ще

Помиту малину розкладіть по 4 формочкам (в них ви потім будете запікати). Посипте цедрою лимона та сховайте у холодильник.

Вершки доведіть до кипіння.

Шоколад покришіть однаковими шматками. Перекладіть у сотейник. Прямо на шматочки вилийте доведені до кипіння вершки. Залиште на 1-2 хвилини, перемішайте, щоб шоколад повністю розтанув. Залиште, щоб охололо до кімнатної температури.

Розкладіть крем до формочок, в яких лежать ваші ягідки. Перемішайте. Додайте чорницю, посипте цукровою пудрою. 

Поставте у розігріту на 200 градусів духовку, бажано під грилем. Тримайте близько 3 хвилин. Має сформуватись темно-золота “шкоринка” у кожній формочці. 

Дістаньте та прикрасьте малиною.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати легкий вінегрет з оселедцем.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт яловичини з болгарським перцем.

 
Також "Знай.ua" писав, як приготувати ананасовий сорбет.