Киш – відкритий пиріг французької кухні. Даний варіант з картоплею, хоч і не є оригінальним рецептом, але стане прекрасним варіантом обіду або вечері як для романтичної обстановки, так і для сімейного застілля.

Інгредієнти:

  • борошно - 300 г
  • масло - 130 г
  • сіль - ½ ч. л.
  • яєчні жовтки - 1 шт.
  • оливкова олія - 20 мл
  • гриби - 500 г
  • картопля - 500 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сметана - 1 стакан
  • яйця курячі - 2 шт.
  • приправи

Етапи приготування:

Вершкове масло кімнатної температури потрібно розтерти з борошном. У масу додати жовток, масло і сіль. Замісити тісто.

Змастити форму маслом. Викласти тісто у форму і утрамбувати. Поставити в морозилку.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У цей час потрібно очистити, відварити картоплю. Зробити з нього пюре і посолити, поперчити за смаком.

Дістати форму з морозилки, викласти готове пюре на тісто.

Ще одна складова начинки – гриби. Їх необхідно обсмажити з цибулею на оливковій олії і викласти поверх картоплі.

Крім того, потрібно приготувати заливку для пирога. Для цього потрібно змішати яйця зі сметаною, посолити і додати приправи за смаком.

Розігріти духовку. Залити пиріг сумішшю і відправити в духовку на 40-60 хвилин при 180 градусах. Посипати натертим сиром за 10 хвилин до готовності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, домашній пломбір врятує від спеки, готуємо морозиво з глазур'ю на своїй кухні.

Як повідомляв Знай. ua, лікер смородиновий в домашніх умовах, як приготувати солодкі ласощі зі свіжих ягід.

Також Знай. ua писав, що хрусткі кульки для літнього обіду приведуть у захват всю сім'ю.