У розпал ягідного сезону пропонуємо вам рецепт пирога з чорницею. “Родзинкою” цієї страви стане штрейзель - кулінарна крихта, - яка накриватиме соковиті ягідки і ускладнюватиме текстуру вашої випічки.

На 6 порції вам потрібно:

  • Борошно пшеничне 2 стакана
  • Коричневий цукор 1,5 ст.л.
  • Цукор 1 стакан.
  • Мелена кориця - ¾ ч.л.
  • Вершкове масло - 125 г
  • Пекарний порошок 1 ч.л.
  • Сіль - 1\2 ч.л.
  • Сода - 1\4 ч.л.
  • Сметана 5 ст. л
  • Екстракт ванілі - ¾ ст.л.
  • Чорниця 500 г
  • Яйце 1 шт.

Хід приготування:

Підготовка форми: знайдіть квадрату форму для запікання, на дно постеліть фольгу. Потурбуйтесь, щоб кінці звисали з боків десь на 4-5 см. Духовку потрібно розігріти до 175 градусів.

Популярні новини зараз
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Показати ще

Для верхнього шару: 1 стакан борошна змішуємо з 1,5 столової ложки коричневого цукру. Додаємо стільки ж звичайного цукру, дрібку солі і корицю. Сюди ж додаємо накришене шматочками масло (60 г) і руками (можна і блендером) втираєте масло до тих пір, поки не сформуєте крихти. Після цього розділіть отримане на дві частини.

Для нижнього слоя: в мисці змішуємо борошно (1 стакан), пекарський порошок, сіль і соду. В іншій мисці змішуємо сметану з ванільним екстрактом. У третій мисці міксером на доволі високій швидкості збиваємо 65 г масла з цукром, поки маса не стане легкою. Додаєте яйце і далі збиваєте. Тепер у миску з борошном додаєте спочатку сметанну, а потім яєчну суміш, користуйтесь міксером на низькій швидкості.

У отримане тісто додайте чорницю, ретельно перемішайте.

Візьміть форму з фольгою і викладіть в неї отриману суміш з тіста і чорниці. Розрівняйте лопаткою поверхню.

Зверху висипте рівномірно одну частину крихкої суміші.

Поставте пиріг у духовку на середню полицю і випікайте 25 хвилин.

Дістаньте пиріг і рівномірно висипте другу частину крихкої суміші.

Поверніть у духову шафу. Знову засікайте 25 хвилин.

Діставши з духовку, дайте пирогу охолонути у формі 10 хвилин. Після цього дістаньте, обережно тягнучи за кінці фольги.

Порада: замість чорниці можете використовувати будь-які інші ягоди чи фрукти. Якщо ви вирішили пекти торт з фруктами, попередньо замочіть їх на 10-15 хвилин у кальвадосі, шнапсі чи граппі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Картопляний кіш з грибами – ідеальний відкритий пиріг, щоб підкорити шлунок і серце коханого.

Як повідомляв портал Знай.ua, домашній пломбір врятує від спеки, готуємо морозиво з глазур'ю на своїй кухні.

Як повідомляв Знай. ua,

Також Знай.ua писав, смородиновий лікер в домашніх умовах, як приготувати солодкі ласощі зі свіжих ягід.