Чудова новина для всіх гурманів та гастрономічних ентузіастів: розпочався сезон лисичок. Лисички - надзвичайно корисний гриб, в якому зазвичай немає червів. Бонус: не існує отруйних лисичок, а тому цей гриб можна збирати чи купувати спокійно. Сезон триватиме до середини вересня, орієнтовно, а тому не поспішайте, але неодмінно внесіть у свої кулінарні плани страву з лисичками. Ми ж пропонуємо вам простий, лаконічний, проте дуже смачний рецепт пасти з лисичками.

Паста з лисичками, фото eda.ru
Паста з лисичками, фото eda.ru

На 2 порції вам знадобиться:

  • Спагеті 250-300 г
  • Лисички 250-300 г
  • Вершки (жирність 20-35%) 200-250 мл
  • Ріпчаста цибуля 1 шт
  • Кріп
  • Масло вершкове
  • Олія рослинна
  • Сіль, перець.

Хід приготування:

Популярні новини зараз

Під Чернівцями китайський вірус проник до дитсадка - малюки не скоро повернуться до груп

Головне за ніч: українці "прощаються" з Притулою, обстріл противників Лукашенка і 4 тисячі поборів до ПФУ з кожного українця

Копи припинили шукати зниклого 15-річного франківчанина - надії більше немає

Львівських школярів пустять за парти з 1 вересня, але позбавлять найголовнішого - жодної радості, тільки підручники

Показати ще

Підготуйте лисички: переберіть їх і помийте. Скористайтесь щіткою, щоб відчистити забруднені місця. Великі гриби розріжте на 2-4 частинки, а дрібні не чіпайте. 

У пательні розігрійте рослинну олію (2-3 ст.л) з вершковим (1 ст.л.), висипте дрібно покришену цибулю, трішки посоліть. Смажте на повільному вогні, помішуйте, близько 5 хвилин. 

Перекладіть посмажену цибулю разом з олією у окрему миску.

На ту саму пательню викладіть підготовлені гриби, трішки посоліть. Смажте на трішки більше ніж середньому вогні, помішуйте.

Коли рідина з грибів випарувалась - повертайте цибулю з олією. Помішуйте.

Вилийте вершки.

Мішайте, готуйте близько 1-2 хвилин. Потрібно, щоб соус загустів. Якщо це не відбувається, можете додати до соусу трохи борошна.

У готовий соус додайте сіль, перець і кріп. 

З'єднайте соус із макаронами, звареними відповідно до інструкції на упаковці. Зазвичай до цієї пасти беруть лінгвіні, проте можете спокійно брати звичайні спагеті. 

Відразу подавайте до столу. Смачного!

А як пасту з грибами готує зірковий британський шеф Гордон Рамзі можна подивитися на цьому відео.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Нагадаємо, Картопляний кіш з грибами – ідеальний відкритий пиріг, щоб підкорити шлунок і серце коханого.

Як повідомляв портал Знай.ua, домашній пломбір врятує від спеки, готуємо морозиво з глазур'ю на своїй кухні.

Також Знай.ua писав, смородиновий лікер в домашніх умовах, як приготувати солодкі ласощі зі свіжих ягід.