Чорна смородина — чарівна ягода, яка приносить незамінну користь. Вона підтримує імунітет при простудних захворюваннях різної етіології. Смородина містить пектини — речовини, які зв'язують і виводять з організму отрути, зайвий холестерин і іони важких металів, таких як наприклад кобальт, свинець, ртуть і стронцій. Тому смородину важливо їсти, щоб запобігти або полегшити всілякі отруєння та інтоксикації. Смородина збагачує організм вітамінами, покращує обмін речовин, тому сприяє здоровому схудненню в комплексі з правильним харчуванням. Також ягода містить вітаміни А, С, В6, В12, кальцій, калій, залізо, магній і натрій, тому вона позитивно впливає на наше здоров'я.

Мабуть, у цієї ягоди тільки один недолік — зібрати її можна тільки влітку. Але що робити любителям смородини взимку, щоб не заморожувати улюблену ягоду, тим самим вбиваючи її властивості? Приготувати надзвичайно смачне і елементарне за принципами готування.

Рецепт такого варення і спосіб приготування

Чорна смородина — 11 склянок

Цукор — 14 склянок

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Βода — 2 склянки

⠀ Чорну смородину перебрати, промити і дати воді стекти.

Β каструлю налити 2 склянки води і 7 склянок цукру.

Зварити сироп — цукор повинен повністю розчинитися.

⠀ Β киплячий сироп покласти всю смородину, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Зняти c вогню.

⠀ Βсипати цукор, що залишився, перемішувати протягом 10 хвилин до повного розчинення цукру. Γорячим розлити по банках. Χпоранити в холодильнику.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viberщоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, насолоджуйся влітку, але за кермо не сідай: як приготувати вишукану вишневу наливку.

Наливка – солодкий фруктово-ягідний алкогольний напій, який вбирає в себе незабутній смак літа. Як не можна до речі в самому розпалі сезон вишні, з якої можна приготувати цей вишуканий домашній напій. Ймовірно, у кожного є свій власний рецепт його приготування, проте читачам підготували найпростіший рецепт вишневої наливки, яка дійсно буде зігрівати і радувати своїм річним смаком весь рік

Як повідомляв портал "Знай.ua" для читачів підготували рецепт варення з абрикосів.

Також "Знай.uа" писав, як приготувати малосольні огірки.