Холодну рагу можна приготувати і додати в нього будь-які сезонні овочі за смаком. Таке блюдо можна подавати в денну спеку на обід або у вечірній прохолоді на вечерю. Прекрасний варіант для сімейного застілля.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСклад:
- 6 великих цибулин
- 6 баклажанів
- 1 зрілий середній кабачок
- 4-5 середніх картоплин
- 8 великих стиглих помідорів
- 7-9 зубчиків часнику
- рослинне масло
- сіль, перець
Приготування:
Очистити і нарізати кружечками 6 великих цибулин. Половинками кружечків необхідно нарізати 6 тонких баклажанів.
Очистіть 1 зрілий середній кабачок і наріжте кубиками. Очистіть і наріжте тонкими половинками гуртків 4–5 середніх картоплин.
Наступний етап – обсмажування. Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажити (але окремо кожен овоч) до рум'яної скоринки. Викласти шарами в чавунець або казан.
Натріть на тертці 8 великих стиглих помідорів, викидаючи шкірку. На дрібній тертці натріть 7–9 зубчиків часнику. Доведіть до кипіння помідори з часником, сіллю і перцем, залийте овочі, щільно закрийте кришкою і тушкуйте в духовці при 140 °З 1 ч. Остудіть перед подачею.
Натріть на тертці 8 великих стиглих помідорів, викидаючи шкірку.
На дрібній тертці натріть або роздушіть 7–9 зубчиків часнику.
Помідори з часником довести до кипіння, посолити, поперчити. Залити овочі. Закрити кришкою і томити в духовці близько години при градусах.
У сезонне рагу можете додати будь-які овочі: селера, солодкий картопля, молоді перець, моркву і навіть боби або квасоля. При бажанні овочі можна не обсмажувати, а запікати.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, приготуйте незабутню пасту з лисичками, яка вразить навіть гурманів.
Як повідомляв Знай. ua, елементарний рецепт варення склянками з смородини, навіть взимку вітаміни під рукою.
Також Знай. ua писав, що коктейлі з шампанським врятують від літньої спеки, топ освіжаючих рецептів на будь-який смак.