Як відомо, зі смородини готують компоти, кисіль, желе, морозиво або начинку для пирогів і тортів. Однак, мало хто з хазяєчок знає, що з цих самих ягід можна приготувати неймовірно ароматну й апетитну заправку. Соус з чорної смородини підкреслить смак будь-якого м'яса, будь то яловичина, свинина або ж телятина, пише Telegram-канал Кухня по-чоловічому.

Смородина, pxhere

Інгредієнти:

  • заморожена/свіжа чорна смородина – 1 ст.;
  • масло – 50 г;
  • сухе червоне вино – 100 мл;
  • вода – 100 мл;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • чорний перець – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Спочатку необхідно ретельно промити та просушити паперовим рушником чорну смородину.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

2. У сковороді розтоплюємо вершкове масло з водою і цукром. Потім всипаємо ягоди та вливаємо вино. Все це тушкуємо під кришкою не більше 5 хвилин.

3. Далі додаємо сіль і перець. За бажанням можна додати пряні трави (м'яту або гвоздику).

4. Через пару хвилин знімаємо сковороду з вогню. Даємо вмісту трохи охолонути, а далі протираємо через сито.

5. Соус можна додати до яловичині, до телятини, а також до свинини. Якщо використовувати свіжу смородину, то рекомендується проварити її з вином. Цукор додається на свій смак.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що абрикосове варення, приготоване на зиму за цим рецептом, стане і смачним прикрасою будь-якого чаювання, і чудовою начинкою для випічки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", багато хто любить просту вуличну їжу. Звичайно, королевою вуличної їжі є саме шаурма. Її можна досить просто та швидко приготувати в домашніх умовах.

Також "Знай.ua" писав, що голубці – улюблена страва багатьох українців, але побалувати себе ними виходить рідко, адже приготувати їх - справа непроста. Цей рецепт допоможе насолоджуватися ними щодня.