Класична фокачча — це італійський коржик з дріжджового тіста з солодкою або солоною начинкою. цього десерту вигадали дуже і дуже давно. Вважається, що навіть популярна зараз піца є всього лише нащадком фокаччі. Сьогодні це національне блюдо Італії, проте удосконалене і в рази смачніше.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯгідний варіант фокаччі з черешнею пропонує видання "Со вкусом".
Інгредієнти:
- Черешня - 1 кг
- Пшеничне борошно - 0,5 кг
- Оливкова олія - 50 мл
- Цукрова пудра - 50 г
- Сухі дріжджі - 1 ч. л.
- Морська сіль - 0,5 ч. л.
- Вода - 350 г
Приготування:
Дріжджі залийте теплою водою та зачекайте кілька хвилин. Додайте у місткість всі сухі продукти та замісіть з цих інгредієнтів тісто. Додайте масло. Потім місіть ще кілька хвилин. Відправте тісто в тепле місце. Застеліть форму пергаментним папером та змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Викладіть тісто у форму.
Вийміть кісточки з ягід та розподіліть їх рівномірно по поверхні коржа. Прогрійте духовку до 180 °С та випікайте пиріг протягом 35 хвилин. Домашню фокаччу з черешнею можна посипати цукровою пудрою і подавати зі збитими вершками.
Обов’язково підпишись на наш канал у , аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,