Класична фокачча — це італійський коржик з дріжджового тіста з солодкою або солоною начинкою. Рецепт цього десерту вигадали дуже і дуже давно. Вважається, що навіть популярна зараз піца є всього лише нащадком фокаччі. Сьогодні це національне блюдо Італії, проте удосконалене і в рази смачніше.
Дріжджі залийте теплою водою та зачекайте кілька хвилин. Додайте у місткість всі сухі продукти та замісіть з цих інгредієнтів тісто. Додайте масло. Потім місіть ще кілька хвилин. Відправте тісто в тепле місце. Застеліть форму пергаментним папером та змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Викладіть тісто у форму.
Вийміть кісточки з ягід та розподіліть їх рівномірно по поверхні коржа. Прогрійте духовку до 180 °С та випікайте пиріг протягом 35 хвилин. Домашню фокаччу з черешнею можна посипати цукровою пудрою і подавати зі збитими вершками.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо. Рецепт хороший також і тим, що приправа зберігається поза холодильником, у прохолодному приміщенні.