Класична фокачча — це італійський коржик з дріжджового тіста з солодкою або солоною начинкою. Рецепт цього десерту вигадали дуже і дуже давно. Вважається, що навіть популярна зараз піца є всього лише нащадком фокаччі. Сьогодні це національне блюдо Італії, проте удосконалене і в рази смачніше.

Ягідний варіант фокаччі з черешнею пропонує видання "Со вкусом".

Інгредієнти:

  • Черешня - 1 кг
  • Пшеничне борошно - 0,5 кг
  • Оливкова олія - 50 мл
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Сухі дріжджі - 1 ч. л.
  • Морська сіль - 0,5 ч. л.
  • Вода - 350 г

Пиріг з черешнею, скріншот: YouTube
Пиріг з черешнею, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Дріжджі залийте теплою водою та зачекайте кілька хвилин. Додайте у місткість всі сухі продукти та замісіть з цих інгредієнтів тісто. Додайте масло. Потім місіть ще кілька хвилин. Відправте тісто в тепле місце. Застеліть форму пергаментним папером та змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Викладіть тісто у форму.

Вийміть кісточки з ягід та розподіліть їх рівномірно по поверхні коржа. Прогрійте духовку до 180 °С та випікайте пиріг протягом 35 хвилин. Домашню фокаччу з черешнею можна посипати цукровою пудрою і подавати зі збитими вершками.

Пиріг з черешнею, скріншот: YouTube
Пиріг з черешнею, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо. Рецепт хороший також і тим, що приправа зберігається поза холодильником, у прохолодному приміщенні.