Ніжний вершковий пломбір є одним з найяскравіших десертів дитинства. Пропонуємо вам освіжити спогади і приготувати домашнє морозиво на жовтках. Що важливо, цей
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСмачне морозиво на жовтках з класичного домашнім рецептом, яке відіб'є будь-яке бажання купувати ці ласощі в магазині, пропонує редакція "Со вкусом".
Інгредієнти:
- Цукор - 400 г
- Молоко - 1 л
- Вершкове масло - 100 г
- Крохмаль - 1 ч. л.
- Яйце - 5 шт.
Приготування:
Перелийте молоко в каструлю і поставте на повільний вогонь. У тепле молоко додайте вершкове масло, порізане шматочками. Доведіть суміш до кипіння. Окремо змішайте цукор з крохмалем і жовтками. Розітріть інгредієнти до однорідної маси. Додайте трохи молока, щоб консистенція нагадувала рідку сметану.
Коли молоко закипить, влийте до нього тонкою цівкою жовткову масу, постійно помішуючи. Знову доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і поставте сотейник в холодну воду. Постійно помішуйте суміш, поки вона не стане теплою. Залиште суміш в холодній воді до її повного остигання, періодично помішуючи.
Тепер масу розлийте по формочках і поставте в морозилку до повного заморожування. Подавати готове морозиво можна зі свіжими фруктами або ягодами. або прикрасити десерт тертим шоколадом або кокосовою стружкою.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,