На зиму заготовки роблять з самих свіжих та смачних літніх овочів і фруктами. Так, рецепт маринованого перцю, який сподобається всій родині, можна приготувати за 5 хвилин.

Перець, маринована половинками за 5 хвилин:

  • 5 кг червоного м'ясистого болгарського перцю
  • Для маринаду:
  • 1 літр води
  • 1,5 склянки рослинного масла
  • 2 столових ложки 70% есенції
  • 1,5 склянки цукру
  • 0,5 склянки солі
  • Часник, петрушка

Приготування:

Перець розрізати навпіл уздовж на половинки. Опустити в киплячий маринад рівно на 2 хвилини.

В маринад потрібно додати петрушку і чавлений часник, довести до кипіння (близько хвилини) і розкласти по банках, залити перець в банках маринадом і закатати ошпареними кришками.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що традиційне чилі обов'язково включає боби і м'ясо, перець чилі і сир чеддер. Якщо його подають як суп, то споживають його гарячим. Погодьтеся, їжа важка і не дуже немолода. Пропонуємо вам трохи поекспериментувати і вийти за рамки традиційного чилі: тримайте річну веган-версію.

Підготуйте все інгредієнти: баклажан покришіть кубиками, посоліть; кабачки також накришити кубиками; подрібніть цибулю; болгарські перці також ріжте кубиками; очистіть халапеньо від насіння, наріжте кубиками; часник розтовічть.

У великій каструлі розігрійте 2 ст. л олії, додайте партіями баклажани і кабачки, пасеруйте 5 хвилин до легкого рум'янцю. Кабачки і баклажани вийміть і дайте окремої миски.

Додайте (в ту ж каструлю) масло, киньте масло, перець халапеньо і часник. Тушкуйте 5 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, грибникам на замітку, це блюдо з печериць легко замінить звичний делікатес, простий рецепт.

Як повідомляв Знай. ua, швидка шарлотка з ягодами і яблуками, як за лічені хвилини приготувати апетитний десерт на всю сім'ю.

Також Знай. ua писав, що готуємо річний чилі - мексиканське рагу, яке не залишить байдужим.