Однією з головних літніх ягід є малина. Поки її можна купити на кожному кроці, рекомендуємо вам приготувати малиново-манний пудинг. Рецептом ділиться ведуча програми "Ревізор" (Новий канал), кулінар Юлія Панкова.

"Густа малинова основа і повітряний маковий крем – цей десерт винайшли на кухні в Парижі, – розповідає Юля. – Вам обов'язково сподобається витончене поєднання всіх інгредієнтів".

Склад:

  • 1 л 22% вершків
  • 1 склянка манної крупи
  • 1 ч. л. крохмалю
  • 3 ст. л. маку
  • 3 стручка ванілі
  • 300 г малини
  • 1 склянка цукру
  • щіпка солі

Малиновий десерт, фото: Юлія Панкова
Малиновий десерт, фото: Юлія Панкова

Приготування:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

1. У велику чашку влийте вершки і доведіть до кипіння. Стручки ванілі розрізати уздовж навпіл. Гострим ножем выскребите насіння і додайте стручки в вершки. Прокип'ятіть вершки на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи.

2. Додайте вершки мак, попередньо хвилин на 30 замочений в окропі. Варіть 10 хвилин, помішуючи вершки. Додайте столову ложку цукру і дрібку солі. Потім всипте манку і варіть до повної готовності. Після цього збийте заглибним блендером і дайте охолонути.

3. Малину викладіть в миску і поставте на слабкий вогонь. Засипте неповним склянкою цукру. Постійно помішуючи, зварити варення-п'ятихвилинку.

4. У невеликій кількості води розведіть крохмаль. Налийте його в малину, перемішайте і вимкніть вогонь.

5. Остудіть малину. Розлийте консистенцію по невеликих формочках (заповніть третину обсягу кожній). Маса повинна вийти настільки густий, щоб у ній не тонула ложка. Поставте форми з малиною в холодильник на 15 хвилин.

6. Вийміть формочки з холодильника. Викладіть ще теплу манну кашу на загуслу масу. Консистенція каші повинна бути досить рідким, щоб вона легко розтікається по застиглої малині.

7. Готові пудинги остудіть. Подавайте на сніданок або як десерт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечені овочі в духовці рецепт маринаду, який зробить звичайна страва неперевершеним.

Як повідомляв Знай. ua, фаршировані печериці з перепелиними яйцями і сирокопченою ковбасою — красиве святкове страву за 20 хвилин.

Також Знай. ua писав, що перчик на зиму можна приготувати за 5 хвилин – смачне частування для всієї родини.