Часникові печериці — швидка і надзвичайно ароматна закуска. Ключовим аспектом приготування цих печериць є їх швидке обсмажування, на доволі сильному вогні, без соління аж до кінця приготування. Якщо печериці посолити на початку, вони пустять надто багато соку і вже не рум'янитимуться.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло — 4 ст. л.
  • Оливкова олія —  1 ст. л.
  • Цибуля — 0,5 шт.
  • Печериці — 500 г
  • Сухе біле вино — 2 ст. л. (за бажанням)
  • Листя чебрецю — 1 ч. л.
  • Свіжа петрушка — пучок
  • Часник — 4 зубчики
  • Сіль — за смаком
  • Перець —  за смаком

Печериці, фото: pixabay.com
Печериці, фото: pixabay.com

Приготування:

Розігріти вершкове масло та і оливкову олію на сковороді. Обсмажити цибулю до м'якості близько 3 хвилин. Додати гриби і обсмажити протягом 4–5 хвилин, поки вони не стануть золотистими. 

Тепер влити вино і тушкувати протягом 2 хвилин. Під кінець приготування додайте чебрець, петрушку і часник. Обсмажте ще 1–2 хвилини. Приправте сіллю і перцем за смаком. Подавайте печериці гарячими.

Популярні новини зараз

Лукашенко після масових страйків зробив відчайдушну заяву: "Президент покинув країну"

Головне за ніч: Європа відмовилася від масок, Ощадбанк виграв суд у Росії, а в Україні змінилися правила харчування

У Львові лікарню спіймали на "кишенькових " тарифах, ні квитанції, ні чека - "1200 гривень за три хвилини"

Львівщина прощається з молодим священиком: "Хвороба виявилася сильнішою, Бог не зберіг"

Показати ще

View this post on Instagram

Чесночные шампиньоны ⠀ Ингредиенты: ⠀ Сливочное масло — 4 ст. л. Оливковое масло — 1 ст. л. Лук, нарезать — 0,5 шт. Шампиньоны — 500 г Сухое белое вино — 2 ст. л. (по желанию) Листья тимьяна, нарезать — 1 ч. л. Свежая петрушка, нарезать — 0,5 пучка Чеснок, измельчить — 4 зубчика Соль — по вкусу Перец — по вкусу ⠀ Приготовление: ⠀ 1. Разогреть сливочное и оливковое масло сковороде. 2. Обжарить лук до мягкости (около 3 минут). 3. Добавить грибы и обжарить около 4–5 минут, пока они не станут золотистыми. 4. Влить вино и тушить 2 минуты. Добавьте тимьян, петрушки и чеснок. Обжарьте еще 1–2 минуты. Приправьте солью и перцем. Подавайте шампиньоны горячими. ⠀ Приятного аппетита! ⠀ Не забудьте поставить лайк❤️, если понравился рецепт 🥰

A post shared by Рецепты (@foody.magic) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.