Запечені яблука з сиром — це неймовірна смакота! Здавалося б, що такого вишуканого можна приготувати із таких простих фруктів як яблука. Але цей десерт виходить дійсно шикарним. Запечені з сиром яблука — ароматні, ніжні, смачні і корисні.

Інгредієнти:

  • Яблуко — 6 шт.
  • Сир — 150 г
  • Жовток яєчний — 1 шт.
  • Цукрова пудра або мед — 2 ст. л.
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Крохмаль — 1 ч. л.

Яблука, фото pixabay
Яблука, фото pixabay

Приготування:

Яблука можна брати будь-які, головне щоб вони не були надто м'якими і не розвалилися. Помийте їх та зріжте "кришечки". Чайною ложкою акуратно вийміть серцевину з насінням, не прорізаючи яблука наскрізь і залишаючи товсті стінки. 

Покладіть у чашу блендера сир, цукрову пудру, крохмаль, ванільний цукор і жовток яйця. Перебийте складники в однорідну масу. У вже готову масу можна ще додати невеликі родзинки. Тепер яблука покладіть у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Щільно наповніть яблука сирною начинкою.

Запікайте їх у розігрітій до 190° C духовці близько 30 хвилин, Готовність десерту можна перевірити ножем: стінка яблука має легко протикатися. Готові яблука можна посипати цукровою пудрою. Такий десерт краще подавати теплим, хоча холодним він теж дуже смачний.

Популярні новини зараз

Єфремова забрали в реанімацію просто з суду після стусанів ногами від силовиків, лікарі підозрюють найгірше

Донька Ніни Матвієнко показала голого Мірзояна у ліжку, українці кепкують: "Не хропе?"

Під Києвом з собаками розшукують школярку в картатій сорочці - прикмети і фото

Українцям видадуть на руки по 8000 гривень: хто і коли зможе отримати виплату

Показати ще

View this post on Instagram

Запеченные яблоки с творогом - невероятное объедение! ⠀ Получается шикарный десерт! Очень ароматно, нежно, вкусно и полезно!!! ⠀ Ингредиенты: Яблоко — 6 шт. Творог — 150 гр. Желток яичный — 1 шт. Сахарная пудра или мед — 2 ст. л. Ванильный сахар — 1 ч. л. Крахмал — 1 ч. л. ⠀ Приготовление: ⠀ Яблоки можете брать любые, главное чтобы они не были слишком мягкими и не развалились. Вымыть их и срезать «крышечки». Чайной ложкой аккуратно вынуть сердцевину с семенами, не прорезая яблоки насквозь и оставляя толстые стенки. Положить в чашу блендера творог, сахарную пудру, крахмал, ванильный сахар и желток яйца. Переработайте в однородную массу. При желании в уже готовую массу можно еще добавить вымытый и обсушенный не крупный изюм. Яблоки положите в подходящую форму для запекания, смазанную сливочным маслом. Плотно наполните яблоки творожной начинкой. Запекайте яблоки в предварительно разогретой до 190 градусов духовке около 30 минут, готовность можно проверить ножом: стенка яблока должна легко протыкаться. Можно посыпать готовые яблоки сахарной пудрой. Лучше подавать такой десерт теплым, хотя холодным он тоже очень хорош. ⠀ Не забудьте поставить лайк, если понравился рецепт ⠀ Приятного аппетита! ⠀ #еда #десерт #закуски #салаты #пироги #рыба #торты #рецепты #кулинария #завтрак #закрутки #обед #ужин #вкусно #повар #блюда #пирог #рецепт

A post shared by Рецепты (@cooking_mag) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, запечені овочі у духовці — рецепт маринаду, який зробить звичайну страву неперевершеною.  Ідеальна страва для пікніка чи на святковий стіл