Запечені яблука з сиром — це неймовірна смакота! Здавалося б, що такого вишуканого можна приготувати із таких простих фруктів як яблука. Але цей десерт виходить дійсно шикарним. Запечені з сиром яблука — ароматні, ніжні, смачні і корисні.

Інгредієнти:

  • Яблуко — 6 шт.
  • Сир — 150 г
  • Жовток яєчний — 1 шт.
  • Цукрова пудра або мед — 2 ст. л.
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Крохмаль — 1 ч. л.

Яблука, фото pixabay
Яблука, фото pixabay

Приготування:

Яблука можна брати будь-які, головне щоб вони не були надто м'якими і не розвалилися. Помийте їх та зріжте "кришечки". Чайною ложкою акуратно вийміть серцевину з насінням, не прорізаючи яблука наскрізь і залишаючи товсті стінки.

Покладіть у чашу блендера сир, цукрову пудру, крохмаль, ванільний цукор і жовток яйця. Перебийте складники в однорідну масу. У вже готову масу можна ще додати невеликі родзинки. Тепер яблука покладіть у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Щільно наповніть яблука сирною начинкою.

Запікайте їх у розігрітій до 190° C духовці близько 30 хвилин, Готовність десерту можна перевірити ножем: стінка яблука має легко протикатися. Готові яблука можна посипати цукровою пудрою. Такий десерт краще подавати теплим, хоча холодним він теж дуже смачний.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, запечені овочі у духовці — рецепт маринаду, який зробить звичайну страву неперевершеною. Ідеальна страва для пікніка чи на святковий стіл