Запечені яблука з сиром — це неймовірна смакота! Здавалося б, що такого вишуканого можна приготувати із таких простих фруктів як яблука. Але цей десерт виходить дійсно шикарним. Запечені з сиром яблука — ароматні, ніжні, смачні і корисні.

Інгредієнти:

  • Яблуко — 6 шт.
  • Сир — 150 г
  • Жовток яєчний — 1 шт.
  • Цукрова пудра або мед — 2 ст. л.
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Крохмаль — 1 ч. л.

Яблука, фото pixabay
Яблука, фото pixabay

Приготування:

Яблука можна брати будь-які, головне щоб вони не були надто м'якими і не розвалилися. Помийте їх та зріжте "кришечки". Чайною ложкою акуратно вийміть серцевину з насінням, не прорізаючи яблука наскрізь і залишаючи товсті стінки.

Покладіть у чашу блендера сир, цукрову пудру, крохмаль, ванільний цукор і жовток яйця. Перебийте складники в однорідну масу. У вже готову масу можна ще додати невеликі родзинки. Тепер яблука покладіть у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Щільно наповніть яблука сирною начинкою.

Запікайте їх у розігрітій до 190° C духовці близько 30 хвилин, Готовність десерту можна перевірити ножем: стінка яблука має легко протикатися. Готові яблука можна посипати цукровою пудрою. Такий десерт краще подавати теплим, хоча холодним він теж дуже смачний.

Популярні новини зараз
Українці в паніці змітають із полиць пристрої для зарядки: ціни починають не кусатися, а з'їдати Чоловікам можуть дати більше часу на ТЦК: нардеп вважає, що це необхідно Від 132 до 110 кілограм: співачка alyona alyona показала себе до і після схуднення ТЦК може відібрати важливий документ – українців попередили про чергову пастку
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, запечені овочі у духовці — рецепт маринаду, який зробить звичайну страву неперевершеною. Ідеальна страва для пікніка чи на святковий стіл