Багато людей сперечаються, що ж корисніше їсти на сніданок – кашу або яйця? У експертів з цього приводу власна думка. Дієтолог Михайло Гінзбург заявив, що найкращим сніданком для людини буде саме каша. На його думку, варто вибирати на сніданок кашу, в залежності від вашого віку. Для молодих людей найкраще підійде манка, а для більш зрілих – вівсянка.

Вівсянка, фото: Pixabay
Вівсянка, фото: Pixabay

Гінзбург пояснює, що від манної каші "краще працюють мізки", а вівсянку рекомендують їсти людям у віці 50+ щоб не допустити підвищення рівня цукру в крові. Гінзбург також зазначив, що в вівсянці багато речовин, які надають пребіотичну дію. Завдяки цьому нормалізується мікрофлора кишечника.

Яйця також хороший варіант для сніданку, вважає Зухра Павлова, ендокринолог клініки МГУ. Тут ідеальне поєднання білка і жовтка, в них величезна кількість корисних речовин. Однак їсти їх кожен день не можна, оскільки може виробитися непереносимість цього продукту. Павлова рекомендує їсти за один присід 2 великих яйця або 3 поменше. Однак ласувати такими продуктами варто не частіше 2-3 разів на тиждень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива

Як повідомляв портал " Знай.ua", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля з'єдналися в неймовірне блюдо-рецепт басми по-узбецьки

Також Знай.ua " писав, їх аромат не залишить байдужим нікого-шикарний рецепт запікання яблук з сиром і родзинками