Лечо з кабачків і перцю - смачна ароматна заготовка нереальної закуски. Лечо з кабачками і перцем - дуже красиве, смачне, насичене! Ідеально і як гарнір до м'яса, і як самостійна закуска. Гармонійний смак, ніжний аромат, солодкість і гострота - приємний спогад про літо.

Пропорції такі:
- Кабачки-3 кг
- Томатна паста-400 гр
- Болгарський перець - 1 кг
- Сіль-2 столові ложки з невеликим верхом
- Цукор-300 гр
- Рослинна олія-200 гр
- Пекучий перець-1/4 середнього стручка-часник-50 гр
- Оцет 9% - 0,5 склянки (125 гр

Лечо з перцю і помідорів, скріншот: YouTube
Лечо з перцю і помідорів, скріншот: YouTube

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно зробити томатну основу для лечо. Поріжемо помідори довільними шматочками, відправимо їх в каструлю варитися на 15-20 хвилин.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Порізати помідори

Поки варяться помідори, займемося іншими овочами. Перець звільнимо від насіння і наріжемо шматочками або смужками.

Нарізати солодкий перець

Кабачки очистимо від шкірки і насіння, поріжемо скибочками або кубиками. У мене кабачки молоді, тому я нарізала їх кружечками, а потім поділила ще на 2-4 частини. Лук ріжемо півкільцями. Ріпчасту цибулю надає лечо смак і аромат, але якщо ви його не любите - можете не класти цибулю.

Порізати кабачки і цибулю

Проварені помідори подрібнимо занурювальним блендером.

Подрібнити помідори блендером

Далі потрібно протерти томати через сито, знову відправити в каструлю і проварити 5-10 хвилин на середньому вогні, для загустіння, знімаючи пінку. Відправимо в томати нарізаний перець, цибулю, сіль, цукор, масло і спеції.

Залишимо овочі варитися в томаті на 15 хвилин, потім додамо кабачок.

Додати кабачки

Перемішати і проварити все разом ще 15-20 хвилин (спробуйте шматочки кабачка і перцю, всі люблять різну ступінь готовності овочів). Тим часом наріжемо дрібно гострий перчик, часник пропустимо через прес, додамо їх і оцет за 5 хвилин до закінчення варіння.

Подрібнити перець і часник

Лечо з кабачками і перцем на зиму готовий! У заздалегідь простерилізовані банки розкладаємо лечо, щільно закриваємо кришками і перевертаємо до охолодження.Приємного апетиту!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров'я.

Як повідомляв "Знай.ua", курячий суп з часниковими галушками- рулетиками сподобається дітям і дорослим, швидкий рецепт.

Знай.ua писав, що гостра приправа з баклажанів підійде до м'яса і макаронів - запасайтеся літнім теплом на холодну пору.