Для багатьох шоколадна ковбаса зі згущеним молоком навіть при сучасному різноманітті ласощів залишається найсмачнішим смаколиком. Для приготування потрібні найпростіші інгредієнти і зовсім небагато часу.
Печиво краще брати "до чаю" або зі смаком топленого молока. Подрібнюємо його в крихту блендером або за допомогою качалки і перекладаємо у глибоку місткість. Вершкове масло або маргарин розм'якшуємо при кімнатній температурі, ріжемо на шматочки і змішуємо його з крихтою в однорідну масу.
Тепер вливаємо згущене молоко і всипаємо якісне какао. Вимішуємо масу і якщо вона не хоче ліпитися і тримати форму, тоді додайте згущеного молока. Беремо пергамент, викладаємо масу у вигляді ковбаски і за допомогою паперу, ущільнюємо. Або просто скачуємо ковбаску на дошці. Загортаємо в плівку і кладемо в холодильник на пару годин.
Ковбаску можна присипати какао. Після того, як ви в масу додасте згущене молоко, можете додавати арахіс, цукати, родзинки, курагу або чорнослив шматочками на ваш смак.