Картопля "Буланжер" - це французький
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 60 г вершкового масла
- 400 мл молока
- сіль
- мелений чорний перець ⠀
Приготування:
Очистіть і наріжте картоплю тонкими скибочками — приблизно 2 мм завтовшки. Цибулю наріжте тонкими кільцями. Посоліть і поперчіть скибочки картоплі. Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Викладіть у форму шар картопляних скибочок, потім шар цибулі, повторіть так кілька разів.
Акуратно викладіть останній шар картоплі: він повинен красиво виглядати, коли приготується. Залийте шари картоплі гарячим молоком. Молоко має дійти до верхнього шару картоплі, але не покривати його. Верхній шар перед запіканням полийте розтопленим вершковим маслом.
Накрийте форму фольгою і запікайте картоплю протягом 40 хвилин при 200 градусах. Далі зніміть фольгу, зменште температуру до 180 градусів і запікайте страву ще 40 хвилин. Готову картоплю можна подавати гарячою разом з невеликою кількістю розтопленого масла.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,