Картопля "Буланжер" - це французький рецепт, який підкорив світ своєю простотою і надзвичайним смаком! Більш насиченого і цікавого смаку страві додасть дрібно натертий часник, доданий в кілька шарів. Також добре комбінується запечена картопля зі свіжою зеленню і тертим сиром.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 60 г вершкового масла
  • 400 мл молока
  • сіль
  • мелений чорний перець ⠀

картопля, фото Pxhere
картопля, фото Pxhere

Приготування:

Популярні новини зараз

"Коханка" Путіна Кабаєва безслідно зникла, на кладовищі помітили дивні речі

У Львові раптово помер легендарний лікар, який врятував тисячі життів

Розлючений Зеленський поставив львівських копів на "таймер": "У вас є два тижні"

Набила обличчя і відірвала яйце: сільська доярка жорстко розправилася з ґвалтівниками

Показати ще

Очистіть і наріжте картоплю тонкими скибочками — приблизно 2 мм завтовшки. Цибулю наріжте тонкими кільцями. Посоліть і поперчіть скибочки картоплі. Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Викладіть у форму шар картопляних скибочок, потім шар цибулі, повторіть так кілька разів.

Акуратно викладіть останній шар картоплі: він повинен красиво виглядати, коли приготується. Залийте шари картоплі гарячим молоком. Молоко має дійти до верхнього шару картоплі, але не покривати його. Верхній шар перед запіканням полийте розтопленим вершковим маслом.

Накрийте форму фольгою і запікайте картоплю протягом 40 хвилин при 200 градусах. Далі зніміть фольгу, зменште температуру до 180 градусів і запікайте страву ще 40 хвилин. Готову картоплю можна подавати гарячою разом з невеликою кількістю розтопленого масла.

View this post on Instagram

Вижу , что многие сохраняют ,но не лайкают ❤️Ваши лайки помогают мне понять, что больше вам нравится видеть в аккаунте,поэтому,чем больше лайков-тем больше постов на такую тематику❤️ . Если видите пост, поставьте пожалуйста любой смайлик 😘 . На фото Французский рецепт, покоривший мир своей простотой и необычайным вкусом! Картофель «Буланжер» Спасибо за лайк 👍♥️ . 🔹Вам понадобится: - 1 кг картофеля - 2 головки репчатого лука - 60 г сливочного масла - 400 мл молока - соль - молотый черный перец ⠀ 🔹Приготовление: 1. Очистите и нарежьте картофель тонкими ломтиками — примерно 2 мм толщиной. Лук нарежьте тонкими кольцами. Посолите и поперчите ломтики картофеля. ⠀ 2. Смажьте форму для запекания сливочным маслом. Выложите в форму слой картофельных ломтиков, затем слой лука, повторите так несколько раз. ⠀ 3. Аккуратно выложите последний слой картофеля: он должен красиво смотреться, когда приготовится. Залейте слои картофеля горячим молоком. Молоко должно дойти до верхнего слоя картофеля, но не покрывать его. Верхний слой перед запеканием полейте растопленным сливочным маслом. Накройте форму фольгой и запекайте картофель 40 минут при 200 градусах. Далее снимите фольгу, убавьте температуру до 180 градусов и запекайте блюдо еще 40 минут. ⠀ 4. Готовый картофель можно подавать горячим вместе с небольшим количеством растопленного масла в качестве соуса. Более насыщенный и интересный вкус блюду придаст мелко натертый чеснок, добавленный в несколько слоев. Хорошо комбинируется запеченный картофель со свежей зеленью и тертым сыром

A post shared by 🔥Кулинария 🔥 (@blog.povara) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашнє ігристе вино зі смородинового листя – рецепт ідеального літнього напою для душі

Також Знай.uа" писав, шоколадна ковбаса зі згущеним молоком - як приготувати райські ласощі за декілька хвилин