Професійний шеф-кухар Гордон Рамзі популярний по всьому світу, а його рецепти знайомі ледь не кожному. Пропонуємо спробувати фірмовий рецепт тіста для піци, за яким її готує Гордон Рамзі, а також декілька смачних начинок для піци.

Читайте Знай в Google News!

Фірмовий рецепт тіста для піци

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно - 500 г
  • Тепла вода - 325 мл
  • Сухі дріжджі - 2 пакетики (2х7г)
  • Оливкова олія - 4 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ст. л.

Піца, фото: instagram.com/gordongram
Піца, фото: instagram.com/gordongram

Приготування:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Розведіть цукор і дріжджі у воді. Накрийте і поставте в тепле місце на 15 хвилин. Борошно перемішайте з сіллю. Зробіть поглиблення і вилийте в нього оливкову олію і суміш з дріжджами. За допомогою дерев'яної ложки почніть замішувати тісто.

Коли тісто почне сформуватися, продовжите заміс руками. Замішуйте тісто протягом 10 хвилин. Сформуйте тісто в колобок. Викладіть в миску, посипану борошном. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Коли тісто буде готове, викладіть його на стіл, посипаний борошном, притисніть рукою і замішуйте ще протягом 2-3 хвилин.

Розділіть тісто на 4 частини. А якщо любите піцу товстішу, то на 3. Розкачайте тісто в корж і викладіть на нього начинку на ваш смак. Випікайте в гарячій духовці протягом 15 хвилин.

Піца, фото: instagram.com/gordongram
Піца, фото: instagram.com/gordongram

Томатна паста для піци

Злегка обсмажте на 2 ст. л. оливкової олії 2 дрібно нарізаних зубчики часнику, 1 дрібно нарізану цибулину, поки вони не розм'якнуть. Додайте 400 г банку нарізаних томатів у власному соку, 100 г подрібнених помідорів чері і 1 ст. ложку томатної пасти. Варіть на слабкому вогні 40 хвилин, поки соус не загусне.

Начинки для фірмової піци

Піца "Маргарита"

Змастіть основу для піци томатним соусом. Викладіть зверху 250 г шматочків моцарели і посипте листочками базиліку. Збризніть оливковою олією. Випікайте при 220 С поки тісто не зарум'яниться

Міні піца з салямі та перцями

Подрібніть у комбайні 170 г консервованих запечених перців, 2 зубчики часнику, 50 г свіжонатертого пармезану, 35 г обсмажених кедрових горішків, пучок листочків базиліку, 100 мл оливкової олії, сіль та перець. З тіста виріжте кружки діаметром 6 см та змастіть їх отриманою пастою. Зверху покладіть по шматочку запеченого перцю та скибочку гострої салямі. Посипте пармезаном і випікайте 15-20 хв, поки тісто не зарум'яниться.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашнє ігристе вино зі смородинового листя – рецепт ідеального літнього напою для душі

Також Знай.uа" писав, шоколадна ковбаса зі згущеним молоком - як приготувати райські ласощі за декілька хвилин