Запіканка з кабачків і сиру готується на початку сезону зі свіжих молодих овочів. Проте ранні кабачки відкриють всю красу та смак цієї страви. Всі продукти нам потрібні кімнатної температури. Сирна запіканка з кабачками виходить дуже ніжна, з неймовірно апетитною рум'яною скоринкою.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом запіканки з кабачків і сиру ділиться "Simple Food".

Кабачки, скріншот: YouTube
Кабачки, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
  • кабачки 500 г.
  • сир 250 г.
  • твердий сир (або моцарела) 50 г.
  • молоко або кефір 30-50 мл.
  • яйця 2 шт.
  • часник 3-4 зубчики
  • сіль 2 щіпки
  • перець чорний мелений за смаком

Приготування:

Сир краще брати кремової, однорідної консистенції. У сир додайте молоко або кефір, яйця, дрібно нарізаний часник, сіль і перець за смаком. Додайте сушений орегано або інші трави. Тепер добре перемішуємо сир. Суміш повинна вийти однорідною. Якщо ви будете використовувати зернистий сир, тоді краще використовувати блендер.

Кабачки помийте, щоб нарізати кружальцями. Молоденькі кабачки можна не чистити. Цибулину нарізати півкільцями. Сир натерти на дрібній тертці. Тепер можна збирати запіканку.

У жароміцну форму викладаємо шар кабачків так, щоб не залишалося вільного місця. Тепер виливаємо заливку і розподіляємо за формою, щоб заповнити порожнечі між кабачками. Далі повторюємо те ж саме — викладаємо шар кабачків, виливаємо заливку і розподіляємо. Кількість шарів залежить від висоти і розміру форми. На верхній шар викладаємо цибулю, нарізану півкільцями і зверху щедро посипаємо сиром.

Час запікання у духовці - 40-50 хвилин при температурі 175-180 градусів. Запіканка з кабачків і сиру подається трохи остиглою, тому трохи охолодіть її, тоді наріжте на порції і подавайте на сніданок, обід або вечерю.

Запіканка з кабачків, скріншот: YouTube
Запіканка з кабачків, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашнє ігристе вино зі смородинового листя – рецепт ідеального літнього напою для душі

Також Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком