Густий лікер "Адвокат" винайшли ще у 17 столітті голландці. Виразний солодкий вершково-яєчний смак і кремова консистенція забезпечили напою шалену популярність. Однак, цей елітний напій можна приготувати і вдома! Автентичний рецепт передбачає використання виноградного бренді, жовтків, молока і меду.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом домашнього яєчного лікеру поділився портал "Со вкусом". Особливо уважно слід поставитися до свіжості яєць та якості решти інгредієнтів.

Приготування яєчного лікеру, фото: pixabay.com
Приготування яєчного лікеру, фото: pixabay.com

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще
  • Яєчний жовток - 8 шт.
  • Цукор - 240 г
  • Молоко - 400 мл
  • Бренді - 500 мл

Приготування:

Молоко закип'ятіть, зніміть з вогню, відставте в сторону. Жовтки відокремте від білків, додайте цукор. Встановіть миску з жовтками на водяну баню. Безперервно розмішуючи, доведіть масу до кремоподібної консистенції. Вода при цьому не повинна інтенсивно кипіти, а миска не повинна торкатися її поверхні.

Не припиняючи мішати, тонкою цівкою влийте до жовтків тепле молоко, прогрійте ще секунд 30, зніміть з вогню, остудіть до кімнатної температури. Влийте бренді, ретельно перемішайте суміш, розлийте у стерилізовані місткості і поставте у холодильник. Через 3-4 дні можна знімати пробу.

Лікер хороший як самостійний напій, так і як добавка до кави або фруктовим салатам. Також їм замість меду або джему можна полити панкейки.

Яєчний лікер, фото: "Со вкусом"
Яєчний лікер, фото: "Со вкусом"

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком