Домашній зефір - це низькокалорійний десерт, який містить всього 80 ккал на 100 г продукту. Крім того, його легко приготувати самостійно. Такі ласощі не лише не зашкодять фігурі, вони ще й шалено смачні! Зефір по-домашньому прекрасно поєднується з подрібненими горіхами і ягодами улюбленого варення.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • кефір - 1 л;
  • сметана нежирна - 3/4 склянки;
  • цукор - 1 стакан;
  • желатин - 2 ст. л;
  • вода - 2 склянки;
  • ванільний цукор - 1/2 пакетика.

Домашній зефір, скріншот: YouTube
Домашній зефір, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Показати ще

Желатин замочити в теплій воді на 30-40 хвилин, потім на повільному вогні, безперервно розмішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури.

Кефір, сметану, звичайний і ванільний цукор перемішати і збивати протягом 5-6 хвилин. Потім, продовжуючи збивати, тонкою цівкою ввести желатин і збивати ще 4-5 хвилин.

Отриману масу перекласти у форму і поставити в холодильник на 3-6 годин. Після застигання десерту зефір слід нарізати на порційні шматочки-брусочки. Замість ножа можна використовувати звичайні формочки для печива.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком