Домашні вареники прекрасні у будь-яких варіаціях. Особливо гурмани цінують їх за солодку начинку. Пропонуємо спробувати найсмачніший рецепт солодких вареників з ягодами. 

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 3 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 1/2 склянки холодної води
  • 1/4 склянки молока
  • 1/2 чайної ложки солі

Вареники, фото телеграм-канал
Вареники, фото телеграм-канал
⠀ ⠀

Для начинки:

Популярні новини зараз

Столичний водій "євробляхи" змусив киян давитися від сміху, навіть дивитися соромно: "Нічого особистого"

Наречена Розенка спробувала спокусити елегантними східними рухами: "Скелет видно більше"

Українців чекає аномальна осінь, синоптики б'ють на сполох - сніг і " бабине літо"

Зірка радянського кіно поховає другу жінку у своєму житті: набагато молодшу і ріднішу

Показати ще
  • свіжі або морожені вишні - 675 г


Для соусу:

  • заморожені ягоди - 1,5 склянки
  • лимонний сік - 1 столова ложка
  • цукор - 4-5 столових ложок


Додатково:

  • 2-3 столових ложки вершкового масла
  • цукрова пудра

Вишневий сад, скріншот: YouTube
Вишневий сад, скріншот: YouTube

Приготування:

Якщо ви не використовуєте свіжі ягоди, то дістаньте завчасно розморожувати вишню. При необхідності додайте до них цукор. Можете залишити так на годину, щоб ягоди пустили сік. 

Соус теж краще приготувати заздалегідь. Покладіть всі компоненти в каструльку. Поставте її на середній вогонь, помішуючи до повного розчинення цукру. Дайте ягодам покипіти 1-2 хвилини і знімайте з вогню. Остудіть.

Щоб приготувати тісто, збийте яйця з сіллю і молоком. У великій мисці змішайте борошно, яєчну суміш і воду, при необхідності додайте більше води. Перемішайте дерев'яною ложкою або руками. Якщо тісто вже прилипає до рук, викладіть його на дошку, присипану борошном і продовжите замішувати до еластичного стану. Розділіть приготоване тісто на 3-4 частини і кожну розкачайте товщиною в 0,5 см.

Склянкою виріжте кола, які будуть основою для вареників. У кожен кружечок викладіть 3-4 вишеньки і акуратно з'єднайте краї, щільно скріпивши їх. Викладіть вареники на присипану борошном дошку і закрийте кухонним рушником. Також можна покласти їх в холодильник або морозилку як заготівлю.

Закип'ятіть воду, злегка посоліть. Закиньте у кип'ячу воду вареники і помішуйте воду дерев'яною ложкою, щоб вони не злиплися між собою або не прилипли до дна. Варіть на середньому вогні поки вони самостійно не спливуть, потім поваріть ще 2-3 хвилини і діставайте з каструлі, виклавши в миску. Змастіть їх вершковим маслом, щоб не злиплися. Подавайте з ягідним соусом або сметаною, присипте цукровою пудрою.

View this post on Instagram

Научитесь лепить вкуснейшие сладкие вареники в мире! ⠀ Ингредиенты: Для теста: 3 стакана муки 2 яйца 1/2 стакана холодной воды 1/4 стакана молока 1/2 чайной ложки соли ⠀ Для начинки: свежие или мороженные вишни (черешки) 675 г ⠀ Для соуса: замороженные ягоды - 1,5 стакана лимонный сок - 1 столовая ложка сахар 4-5 столовых ложек ⠀ Дополнительно: 2-3 столовых ложки сливочного масла сахарная пудра ⠀ Приготовление: Используя замороженные вишни, достаньте их размораживаться. При необходимости добавьте к ним сахар - в зависимости от того, какие начинки любите. В оригинале автор добавила стакан сахара-песка и оставила на час, чтобы ягоды ко всему прочему пустили сок. Также заранее лучше сделать соус, выложив все ингредиенты в кастрюльку. Поставьте ее на средний огонь, помешивая до полного растворения сахара. Дайте ягодам покипеть 1-2 минуты и снимайте с огня. Остудите. Приступайте к тесту. Взбейте яйца с солью и молоком. В большой миске смешайте муку, яичную смеcь и воду, при необходимости добавьте больше воды. Перемешайте деревянной ложкой или руками. Если тесто уже прилипает к рукам, выложите его на доску, присыпанную мукой и продолжите замешивать до эластичного состояния. Разделите приготовленное тесто на 3-4 части и каждую раскатайте толщиной в 0,5 см. Донышком стакана вырежьте круги - основы для вареников. В каждый кружочек выложите 3-4 вишенки и аккуратно совместите края, плотно скрепив. Выложите их на присыпанную мукой доску и закройте кухонным полотенцем. Также можно положить их в холодильник или морозилку как заготовку. Вскипятите воду, слегка посолив. Забросьте во вскипевшую воду вареники и помешивайте воду деревянной ложкой, чтобы они не слиплись между собой или не прилипли ко дну. Варите на среднем огне пока они самостоятельно не всплывут, затем поварите еще 2-3 минуты и доставайте из кастрюли, выложив в миску. Разбейте их сливочным маслом, чтобы не слиплись. Подавайте с ягодным соусом или сметаной. НЕ забудьте присыпать вареники сахарной пудрой.

A post shared by ПОВАРСКИЕ СЕКРЕТЫ (@cookery_secrets) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком