Ніжна текстура і легкий солонуватий смак фети відрізняють її від інших сирів. Фету вигідно додавати у сухі пироги і салати, і в тостах вона просто чудова! Однак не обов'язково її купувати в магазині - фета легко готується в домашніх умовах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Простим рецептом сиру фета поділилася редакція "Зі Смаком".
Інгредієнти:
- Молоко - 1 л
- Сіль - за смаком
- Сметана - 1 ст. л.
Приготування:
Використовуйте скисле молоко. Для цього заздалегідь помістіть молоко в тепле місце на добу, попередньо додавши ложку сметани. Коли молоко скисне, перелийте його в каструлю і відправте запікатися в духовку на годину при 180 градусах. Коли сироватка відокремиться, а затверділий верх покриється тріщинами, маса на цьому етапі буде готова.
Тепер застеліть зручну глибоку форму марлею. Краще використовувати скляну або пластикову, щоб фета не окислювалася і не просочувалася запахами. Акуратно відкиньте сир з каструлі в друшляк, зберігаючи його текстуру. Дайте сироватці стекти і рясно посоліть його зверху. Перемістіть в форму солоною стороною вниз, посоліть іншу сторону.
Спресуйте сирну масу за допомогою товкучки або іншим способом, щоб всередині не залишилося пустот, а поверхня стала рівною. Посоліть ще за бажанням і відправте в холодильник на добу. При пресуванні найкраще використовувати не дерев'яне начиння, оскільки воно може залишити сторонній запах.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,