Цибрики це дуже смачна страва з картоплі, яка належить до традиційної білоруської кухні. Приготувати їх досить просто. Така страва ситна і неймовірно апетитна, вона може стати відмінним доповненням обіду або вечері. Цибрики смачні навіть у холодному вигляді.

Читайте Знай в Google News!

Подавати цибрики можна як гарнір або як окрему закуску разом зі сметаною. Рецептом цибриків ділиться "Со вкусом".

Цибрики, скріншот: YouTube
Цибрики, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще
  • Картопля - 4-5 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Пшеничне борошно - 4-5 ст. л.
  • Сушений кріп - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець (мелений) - за смаком
  • Панірувальні сухарі - 5 ст. л.
  • Соняшникова олія - 250-300 мл

Приготування:

Очищену картоплю натріть на дрібній тертці, а цибулю - на середній. З'єднайте картопляну і цибульну маси, перемішайте. Далі позбудьтеся від рідини, відкинувши масу на сито, застелене марлею. Додайте сіль, перець і сушений кріп та перемішайте. Борошно додавайте по одній ложці. Має вийти таке тісто, щоб воно трохи липнуло до рук. Але воно добре має формуватися вологими руками.

Сформуйте з тіста кульки розміром з волоський горіх, обваляйте їх в панірувальних сухарях. Розігрійте рафіновану рослинну олію у високій вузькій каструльці на середньому вогні. Коли від олії піде ледь вловимий димок - вона готова, щоб закладати кульки частинами.

Якщо масло занадто гаряче, то цибрики на початку смаження можуть лопатися і бризкатися маслом. Зменште вогонь і додайте ще цибриків — це охолодить олію. Готові цибрики викладіть на паперовий рушник, щоб надлишки масла увібралися в нього.

Цибрики заведено подавати зі сметанним соусом (сметана, часник і зелень петрушки) або мачанкою. Відмінно доповнять це блюдо з картоплі свіжі овочі і ароматна зелень.

Білоруські цибрики, скріншот: YouTube
Білоруські цибрики, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня