Слива є одним з небагатьох продуктів, які зберігають більшість корисних властивостей після обробки. З неї можна приготувати дуже смачні цукати, які можуть зберігатися протягом довгого періоду. А взимку завдяки сливовим цукатам ви зможете отримати порцію вітамінів, яких так не вистачає у цю пору року.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 4 кг слив без кісточок
  • 1,5 кг цукру
  • 1 склянка води
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти

Сливи, фото: pixabay.com
Сливи, фото: pixabay.com

Вийміть з помитих фруктів ножем кісточки. Висипте у каструлю цукор і залийте його водою. Поставте все на великий вогонь, нехай вода закипить. У киплячий цукровий сироп покладіть очищені сливи і збавте вогонь. Через пару хвилин вони пустять сік і повністю покриються рідиною. Поваріть їх близько 30 хвилин. А потім відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

Сироп, що залишився залиште на вогні, щоб він уварився і став густішим. Не забувайте його помішувати. Нехай трохи покипить, потім вимкніть і залиште остигати. В остиглий сироп знову викладіть сливи, потоміть все разом на маленькому вогні. Перекладіть фрукти ложкою в друшляк.

Так потрібно зробити кілька разів, поки сливи не стануть м'якими і не почнуть блищати. Під час останнього уварювання додайте в сироп лимонну кислоту. Цукати зі слив будуть схожі за смаком на солодкий мармелад з невеликою кислинкою. Просочені цукром і лимонною кислотою, натуральними консервантами, вони можуть зберігатися набагато довше, ніж свіжі сливи.

Сливи, фото: pixabay.com
Сливи, фото: pixabay.com

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня