Соус з аґрусу та смородини на зиму - цей дивовижний, пікантний, кисло-солодкий
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- Аґрус - 2 склянки
- Смородина червона - 2 склянки
- Часник очищений - 100 г
- Сіль - 3 ч. л.
- Цукор - 6 ст. л.
- Вода - 3-4 ст. л.
- Хмелі-сунелі - 1 ст. л.
- Коріандр мелений - 1 ч. л.
- Каєнський перець чилі мелений за смаком
Приготування:
Перебираємо та миємо ягоди. Додаємо воду і ставимо в емальованій каструлі на слабкий вогонь. Варитися і томитися вони повиння близько години. Коли ягоди виділять сік, знімаємо їх з плити і залишаємо під кришкою ще на годину.
Часник пропускаємо через прес. Протираємо ягоди до однорідності - можна через сито, можна використовувати блендер. Ставимо масу на слабкий вогонь. Як тільки ягідна маса закипіла, додаємо сіль, цукор і хмелі-сунелі, помішуємо, варимо 3 хвилини. Далі черга каєнського перцю і коріандру. Проварюємо ще 3 хвилини. Останнім додаємо часник.
Тепер потрібно спробувати ложечку соусу, щоб зрозуміти, чого не вистачає на власний смак. В цілому наша суміш повинна проваритися на слабкому вогні 8-10 хвилин. Соус охолоджуємо під кришкою протягом 15 хвилин. Розливаємо у стерилізовані банки і закриваємо. Першу добу можна зберігати під ковдрою, потім в темному холодному місці. Відкрити соус можна вже через добу, якщо не терпиться.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,