Соус з аґрусу та смородини на зиму - цей дивовижний, пікантний, кисло-солодкий соус з приємною гостринкою можна буде подавати до будь-якого м'яса або мазати на хліб. Смак у нього приголомшливий! Такого соусу не знайти в жодному магазині.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Аґрус - 2 склянки
  • Смородина червона - 2 склянки
  • Часник очищений - 100 г
  • Сіль  - 3 ч. л.
  • Цукор - 6 ст. л.
  • Вода  - 3-4 ст. л.
  • Хмелі-сунелі - 1 ст. л.
  • Коріандр мелений  - 1 ч. л.
  • Каєнський перець чилі мелений за смаком

Соус зі смородини, фото: instagram.com/mike.around.the.kitchen
Соус зі смородини, фото: instagram.com/mike.around.the.kitchen

Приготування:

Популярні новини зараз

У Львові маршрутка збила наречену Холодницького, перші подробиці

Анастасія Волочкова напiдпитку дала доступ Джигурді до найпотаємнішого: "Паніна не вистачає туди"

У Києві вогонь охопив огидну квартиру, пожежники оніміли від побаченого: "Жбурляли просто у вікно"

Тренер "Зважених та щасливих" Узєлков показав найбільш вперту і мотивовану ученицю: "Було 210 кілограмів, стало 163"

Показати ще

Перебираємо та миємо ягоди. Додаємо воду і ставимо в емальованій каструлі на слабкий вогонь. Варитися і томитися вони повиння близько години. Коли ягоди виділять сік, знімаємо їх з плити і залишаємо під кришкою ще на годину.

Часник пропускаємо через прес. Протираємо ягоди до однорідності - можна через сито, можна використовувати блендер. Ставимо масу на слабкий вогонь. Як тільки ягідна маса закипіла, додаємо сіль, цукор і хмелі-сунелі, помішуємо, варимо 3 хвилини. Далі черга каєнського перцю і коріандру. Проварюємо ще 3 хвилини. Останнім додаємо часник.

Тепер потрібно спробувати ложечку соусу, щоб зрозуміти, чого не вистачає на власний смак. В цілому наша суміш повинна проваритися на слабкому вогні 8-10 хвилин. Соус охолоджуємо під кришкою протягом 15 хвилин. Розливаємо у стерилізовані банки і закриваємо. Першу добу можна зберігати під ковдрою, потім в темному холодному місці. Відкрити соус можна вже через добу, якщо не терпиться.

View this post on Instagram

СОУС ИЗ КРЫЖОВНИКА И СМОРОДИНЫ НА ЗИМУ ⠀ Этот изумительный, пикантный, кисло-сладкий соус с приятной остринкой можно будет подавать к любому мясу или мазать на хлеб. Вкус потрясающий! Ни в одном магазине такого не найдёте. Этот рецепт когда-то подсказала бабушкина подруга, и с тех пор соус стал обязательным пунктом летних заготовок. Забирайте себе эту вкуснятину, ведь скоро как раз сезон! ⠀ Нам понадобится: ⠀ 🥫Крыжовник 2 ст 🥫Смородина красная 2 ст. 🥫Чеснок очищенный 100 г 🥫Соль 3 ч.л. 🥫Сахар 6 ст.л. 🥫Вода 3-4 ст.л. 🥫хмели-сунели 1 ст. л. 🥫Кориандр молотый 1 ч.л. 🥫Кайенский перец чили молотый по вкусу _______ Как готовим: 1️⃣ Перебираем, моем ягоды. Добавляем воду и ставим в эмалированной кастрюле на слабый огонь - вариться и томиться около часа. Ягоды выделят сок, после чего снимаем с плиты и оставляем под крышкой ещё на час. 2️⃣ Чеснок пропускаем через пресс. Протираем ягоды до однородности - можно через сито, можно использовать погружной блендер. 3️⃣ Ставим массу на слабый огонь. Как только ягодная масса закипела, добавляем соль, сахар и хмели-сунели, помешиваем, варим 3 минуты. Дальше очередь кайенского перца и кориандра. Провариваем ещё 3 минуты. Последним идёт чеснок. 4️⃣ Теперь нужно попробовать ложечку соуса, чтобы понять, чего не хватает - у всех разный вкус, например, многие любят послаще или поострее. В общей сложности наша смесь должна провариться на слабом огне 8-10 минут. 5️⃣ Соус остужаем под крышкой 15 минут. Разливаем по стерилизованным банкам и закрываем. Первые сутки можно хранить под одеялом, потом в тёмном холодном месте. Кстати, открыть можно уже через сутки, если не терпится! Готово! ⠀ Восхитительный кисло-сладкий соус с пряными чесночными нотками, пикантной остринкой никого не оставит равнодушным! Подайте к столу, и не удивляйтесь, что кто-то захочет есть его ложками прямо из соусницы! ну очень вкусно! ⠀ Какие соусы любите вы? Поделитесь составом) ⠀ Обязательно сохраните этот чудесный рецепт. Такой соус незаменим в арсенале каждой хозяйки. ⠀ Подпишитесь на страничку, и у вас в ленте всегда будут лучшие рецепты, а также возможность выиграть недельный запас продуктов в моих будущих конкурсах!

A post shared by ГОТОВИМ С МИШЕЙ (@mike.around.the.kitchen) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня