Ожина є родичкою малини, містить величезну кількість вітамінів, мікроелементів. А чорний колір обумовлений великою кількістю в ній заліза і калію. "Живі" заготовки відрізняються за смаком від варення, яке ми варимо. Завдяки цьому
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- Ожина - 500 грамів
- Цукор - 500 грамів
Приготування:
Для варення відберіть тільки здорові ягоди. Простерилізуйте баночки і кришки для зберігання варення. Ягоди ретельно вимийте під проточною водою. Видаліть хвостики, якщо вони є. Дуже важливо, щоб у варення не потрапили пил, бруд, мошки, зіпсовані ягоди, адже варення варитися не буде, а цукор не врятує хворі ягоди.
Невеликими порціями насипайте ягоди у глибоку посудину і розтирайте товкачем. Додайте цукор, перемішайте і залиште на 2-2,5 години. За цей час потрібно кілька разів його перемішати, щоб повністю розчинити цукор. Через 2 години розкладіть варення по стерильних баночках. Зверху кожної баночки засипте по столовій ложці цукру, щільно закрутіть баночку кришкою. Поставте в холодильник і зберігайте до зими. Цукрова плівка дозволить збільшити термін зберігання варення.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,