Цвєтаєвський яблучний пиріг свого часу був улюбленим рецептом творчої інтелігенції. Говорять, що сестри - Марина і Анастасія Цвєтаєви часто приймали гостей і пригощали їх пирогом саме за цим рецептом.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • яблуко - 1 кг
  • борошно (пшеничне) - 2 ст.
  • сметана - 0,5 ст.
  • вершкове масло - 150 г
  • сода - 1/2 ч. л.
  • оцет - 1 ч. л.
  • цукор - 1 ст.
  • яйця - 1 шт.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Приготування:

Борошно просіваємо і змішуємо з розм'якшеним вершковим маслом. Вливаємо 0,5 ст. води і гарненько перемішуємо. Соду гасимо оцтом і вливаємо в тісто, вимішуємо тісто, воно повинно вийти м'яким і не прилипати до рук.

Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками. Тісто розгортаємо і викладаємо на форму для випікання, потім викладаємо яблучні часточки.

В окремій мисці робимо крем: змішуємо 1 склянку сметани, 1 ст.цукру, яйце і 2 ст. л. борошна, збиваємо. Крем повинен бути рідким. Заливаємо кремом тісто з яблуками і відправляємо випікатися в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів приблизно на 45-50 хвилин.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня. Пропонуємо спробувати найсмачніший рецепт солодких вареників з ягодами.