Угорська ватрушка - це надзвичайно смачний десерт для ласунів і любителів сиру! Для її приготування найкраще використовувати форму для випічки діаметром 22-24 см. Також знадобитися стакан місткістю 250 мл, щоб виміряти борошно і цукор.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти для борошняної крихти:

  • борошно 1,5 скл.
  • масло вершкове м'яке 100 г
  • цукор ½ скл.
  • розпушувач 10 г

Для сирної начинки:

  • сир 5% 500 г
  • яйце 3 шт.
  • цукор 200 г
  • ванільний цукор 2 ч. л.

Для заливки:

Популярні новини зараз
В Україні різко дорожчає хліб, вершкове масло та пісне: свіжі ціни на базові продукти Вода дорожчає вже з серпня: скільки доведеться платити Невдовзі люди почнуть масово вмирати: в ООН зробили тривожний прогноз Уряд готує пенсіонерам несподіваний сюрприз: хто отримуватиме на 2 тисячі більше
Показати ще
  • сметана 4 ст. л. з гіркою
  • згущене молоко ½ банки
  • шоколад темний 40-50 г
  • сметана 1 ст. л. (для шоколаду)

Угорська ватрушка, скріншот: YouTube
Угорська ватрушка, скріншот: YouTube

Угорська ватрушка, скріншот: YouTube
Угорська ватрушка, скріншот: YouTube

Приготування:

Для приготування борошняної крихти, борошно з маслом порубати ножем, додати цукор, розпушувач. Розтерти в крихту. Змішати всі інгредієнти для сирної начинки, збити. Борошняну крихту поділити на 4 частини, а сирну начинку на 3 частини.

У роз'ємну форму застелену папером для випічки викласти чергуючи і рівномірно розподіляючи: борошняна крихта, сирна начинка і т.д. Останнім шаром буде борошняна крихта. Поставити в духовку при 180 градусах приблизно на 1 годину.

Щоб приготувати заливку, змішати сметану зі згущеним молоком. Шоколад розтопити на водяній бані, додавши 1 ст.л. сметани. Готову гарячу ватрушку не виймаючи з форми залити зверху заливкою, далі викласти розтоплений шоколад в різних місцях. Зубочисткою зробити розводи, щоб вийшов малюнок. Дати ватрушці повністю охолонути. За цей час застигне і заливка.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби