Запасатися на зиму грибами можна починати вже приблизно з липня, але гриби цього місяця годяться скоріше на засолення або маринування. А ось на грибну ікру набагато практичніше пускати гриби більші після серпневих та вересневих дощів. Опеньки для такої заготівлі будуть ідеальним варіантом.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжих опеньків
  • 2 шт. цибуля
  • 2 шт. морква
  • 4 зубчики часнику
  • 150 мл рослинної олії
  • 4 ст. л оцту 9%
  • сіль, перець мелений чорний за смаком
  • 4 ст. л томатної пасти

Гриби, фото: pixabay.com
Гриби, фото: pixabay.com

Приготування:

Популярні новини зараз

Українець потрапив у страшну біду в Чехії, дружина сивіє від горя: "Допоможіть"

Поки Тарзан зраджував Корольовій, її колишній ощасливив одразу двох дівчаток

Найкрасивіша жінка світу за версією чоловіків: як виглядає і хто вона

У центрі Києва батько гуляв з мертвим сином у візку: не помітив

Показати ще

Гриби помити, проварити два рази у двох водах. Перекрутити через м'ясорубку. Цибулю очистити і теж прокрутити на м'ясорубці.
Моркву помити і натерти на середній тертці. Часник пропустити через прес.

Гриби і овочі змішати, посолити та поперчити, додати масло, томатну пасту і оцет. Тушкувати все разом протягом 30 хвилин. Розкласти у стерилізовані банки, закрити кришками та перевернути. Тоді укутати рушником і залишити на ніч до повного охолодження.

View this post on Instagram

ИКРА ИЗ ОПЯТ С МОРКОВЬЮ . ⠀ 📝Ингредиенты: 1 кг свежих опят 2 шт лук 2 шт морковь 4 зубчика чеснока 150 мл растительного масла 4 ст л уксуса 9% по вкусу Соль,перец молотый черный 4 ст л томатной пасты 📝Как готовить: Грибы помыть,проварить два раза в двух водах.Перекрутить через мясорубку. Лук очистить и тоже прокрутить на мясорубке. Морковь помыть и натереть на средней тёрке. Чеснок пропустить через пресс. Грибы и овощи смешать,посолить,поперчить,добавить масло,томатную пасту и уксус. Тушить минут 30. Разложить по стерилизованным банкам,закрыть крышками,перевернуть,укутать полотенцем и оставить на ночь до полного остывания. Приятного аппетита! Очень вкусная икра! ⠀ #консервация #закатки #закаткиназиму #заготовкиназиму #zakatki #zagotovkinazimu

A post shared by ЗАКАТКИ-СЛАДКИ (@zakatki_sladki) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, суп з вершкового сиру та грибів - проста перша страва з багатогранним смаком і насиченим ароматом