Для соління холодним способом підходять пластинчасті гриби - рижики, чорні і білі грузді, вовнянки, сироїжки, лисички. Готові вони будуть через місяць.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • гриби - 1 кг
  • сіль - 100 г
  • смородина - 10-12 листків
  • вишня - 5-6 листочків
  • хрін - 2 листки
  • кріп - 2 парасольки
  • лавровий лист - 2-3 шт.
  • перець горошком - за смаком
  • часник - за смаком

Гриби, фото: pixabay.com
Гриби, фото: pixabay.com

Приготування:

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій 2021: які категорії отримають більше й на скільки

Київське метро побило черговий рекорд: "В жодній країні Європи"

Кравець з "Кварталу 95" відзначила 18-ту річницю весілля: як виглядала подружка Зеленського у молодості

Наталія Могилевська блиснула стрункою фігурою, українці вражені: "Прям квітнете"

Показати ще

Грузді, вовнянки або сироїжки вимити і залити холодною водою на 5-6 годин. Рижики не вимочують, а тільки промивають. На дно дерев'яного або керамічного посуду насипати шар солі, покласти половину листя смородини, вишні, хрону і 1 парасольку кропу. Укласти рядами гриби, посипаючи кожен шар сіллю, перцем, часником і лавровим листом.

Зверху покласти решту листя, накрити чистою тканиною, потім обробною дошкою або тарілкою і поставити гніт (через 1-2 дні гриби осядуть і дадуть сік. Якщо вони виділять мало розсолу, слід збільшити гніт). Тканину необхідно час від часу прополіскувати. Гриби будуть готові через 30-40 днів. Після цього їх треба перекласти в стерилізовані банки і переставити в холодне місце.

View this post on Instagram

1. Засолка грибов - холодный способ Ингредиенты: грибы (рыжики, черные и белые грузди, волнушки, сыроежки) - 1 кг соль - 100 г смородина - 10–12 листьев вишня - 5–6 листиков хрен - 2 листа укроп - 2 зонтика лавровый лист - 2–3 шт. перец горошком - по вкусу чеснок - по вкусу Приготовление: Грузди, волнушки или сыроежки вымыть и залить холодной водой на 5–6 ч. (Рыжики не вымачивают, а только промывают). На дно деревянной или керамической посуды насыпать слой соли, положить половину листьев смородины, вишни,хрена и 1 зонтик укропа. Уложить рядами грибы, посыпая каждый слой солью, перцем, чесноком и лавровым листом. Сверху положить оставшиеся листья, накрыть чистой тканью, затем разделочной доской или тарелкой и поставить гнет (через 1–2 дня грибы осядут и дадут сок. Если они выделят мало рассола, следует увеличить гнет). Ткань необходимо время от времени прополаскивать. Грибы будут готовы через 30–40 дней. После этого их надо переложить в стерилизованные банки и переставить в холодное место. Приятного аппетита. Подпишись на @zakatki_zakrutki ✌

A post shared by Заготовки|Рецепты|Консервация (@zakatki_zakrutki) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби