Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів про те, що борщ був першою стравою, яку він приготував у дитинстві. Так, йому в той момент було 7-8 років. Він поділився рецептом з Facebook-спільнотою Борщ. Секретний інгредієнт.
1. Візьміть каструлю, налийте воду і поставте кип’ятити. Ребра помийте і наріжте середніми шматками. Додайте їх у воду. Поки готується бульйон приготуйте овочі.
2. Візьміть моркву, цибулю і буряк почистьте. Цибулю наріжте маленькими кубиками, моркву натріть на терці. В розігріту сковорідку налийте олію і додайте моркву і цибулю. Обсмажте. Натріть у сковорідку буряк. Смажте на маленькому вогні 5 хвилин.
3. Картоплю почистьте і наріжте кубиками середнього розміру. Додайте до бульйону.
4. В засмажку додайте томатну пасту. І тушкуйте ще 5 хвилин.
5. Візьміть квасолю (попередньо проваріть або замочіть у воді на годину) і додайте до бульйону разом з засмажкою.
6. Капусту нашинкуйте і додайте до борщу. Варіть ще 5 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком. В кінці приготування візьміть солоний томат і вичавіть його у борщ, додайте кропиву. Проваріть ще 5 хвилин і подавайте до столу.
Першою стравою, яку приготував Ievgen Klopotenko, став борщ. Жені тоді було десь 7-8 років. Борщ той він варив за...