Тетяна Литвинова найбільш популярна українцям завдяки участі в реаліті-шоу "МастерШеф", яке виходить на телеканалі "СТБ" з 2011 року. Зараз вона опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram частину домашнього рецепта італійського сиру — моцарелла.

Читайте Знай в Google News!

Повноцінний рецепт був опублікований на сервісі Youtube. Серед інгредієнтів потрібно непастеризоване домашнє молоко в кількості трьох літрів, столовий 9% оцет-6-8 столових ложок, і сіль для розсолу. В результаті повинно вийти 370 грам з 3 літрів молока. Сир вийде ідеальної якості за вартістю молока.

Молоко необхідно нагріти до температури 40°C. Без градусника це можна зрозуміти за допомогою пальця, який необхідно занурити в рідину і якщо ви відчуваєте тепло, але вам не гаряче, це означає нормальну температуру.

Оцет необхідно додавати по одній столовій ложці і після кожної-розмішувати. Це дозволить утворитися процесу створаживания. Ви повинні помітити, що у вас з'являється сироватка. Однак необхідно протягом усього процесу стежити за температурою, яка не повинна опускатися нижче 40°C. рідина повинна стати менш важкою і більш рідкою, прозорою.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Потім необхідно надіти гумові рукавички, так як для процесу згортання кульки моцарели необхідно скористатися руками, яким буде гаряче в молоці. Необхідно видавити рідину з отриманого великого кулі, який згодом слід відкласти в миску, а залишилася сироватку з каструлі знову поставити на плиту і довести до 70°C.

У гарячу рідину, доведену до потрібної температури, потрібно відправити грудочку сиру і витягати його під дією плавлення. Кулька поступово необхідно "запакувати", коли він почне ставати пластичним, і відправити в миску з крижаною водою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, пишні і м'які панкейки, немов хмарка: найвдаліший рецепт десерту.

Як повідомляв "Знай.ua", мариновані курячі шлуночки: ніхто не зможе здогадатися, з чого насправді це блюдо.

Знай.ua писав, яблучна шарлотка з секретом: додаткові складові перетворять буденний пиріг у святковий.