Осінь - пора баклажан. Це низькокалорійний і дуже корисний овоч користується популярністю серед кулінарів, як ідеальний основний інгредієнт для закусок.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКулінарний експерт Тетяна Литвинова також любить "синенькі", а ще вона знає, як з них приготувати смачні й незвичні закуски.
Литвинова поділилася відразу двома рецептами, основним інгредієнтом яких є запечені баклажани.
Рецепт бабагануша
Інгредієнти:
Баклажани - 400 г
Кунжут - 100 г
Вода - 50 мл
Олія - 20-30 мл
Часник - 1 зубчик
Лимонний сік - 2 ст. л.
Сіль, перець - на свій смак
Зіра - опціонально
Приготування:
Візьміть добре пропечені баклажани, відокремте м'якоть від шкірки і хвостика. Потім підсмажте кунжут на добре розігрітій сковороді протягом 5 хвилин постійно його помішуючи, відправте вже підсмажений кунжут в блендер і перебийте. Додайте воду і знову перебийте суміш.
Потім додайте рослинну олію, часник, лимонний сік, щоб нейтралізувати гіркоту баклажанів, і зіру. Перебити все разом. Тепер додайте баклажани і мелений перець і знову все перебити.
Викладіть в миску, додайте паприку і налийте трохи олії. Подавати можна з хумусом або з закусками з перцю.
Рецепт баклажанів по-кавказьки
Інгредієнти:
Баклажани - 400 г
Оливкова олія - 30 мл
Часник - 1 зубчик
Сіль - 1 ч. Л.
Кінза - 5-6 гілочок
Приготування:
Візьміть добре пропечені баклажани, відокремте від шкірки і хвостика. Розірвіть на волокна і покладіть в миску.
Потім змішайте в мисці рослинну олію, сіль і часник. Додайте до баклажанів. Наріжте дрібно кінзу і додайте до баклажанів.
Подавати можна на багетах з в'яленими томатами.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо рецепт приготування домашнього натурального сиру для бутербродів
Як повідомляв портал Знай.ua, ситний салат з баклажанів не затримається на столі
Також Знай.ua писав про рецепт красивого домашнього зефіру з інжиру та грейпфрута