Прекрасне домашнє варення зі слив готується дуже просто, а додавання кориці для аромату робить його неймовірно смачним та особливим. Воно відмінно смакуватиме з сиром, сирниками, млинцями, оладками, і просто - намастивши на тост. 

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Сливи - 1 кг
  • Лимонна кислота - щіпка
  • Цукор - 400 г
  • Кориця мелена - 1/2-1 ч. л.

Сливи, фото з вільних джерел
Сливи, фото з вільних джерел

Приготування

Популярні новини зараз

У Хмельницькому коронавірус обірвав життя проректора та професора національного університету - їх поважали колеги та студенти

Семчишин влаштує в Хмельницькому велику чистку, полетять голови: "Більше половини"

На Прикарпатті мисливські пси розірвали п'ятьох беззахисних малюків, страшне видовище

У центрі Києва батько гуляв з мертвим сином у візку: не помітив

Показати ще

Сливи помити і нарізати уздовж на четвертинки, кісточки видалити.
Викласти ягоди в сотейник, додати лимонну кислоту і цукор, добре перемішати. Довести до кипіння на середньому вогні, зняти пінку.

Тепер можна додати корицю. Продовжувати готувати, періодично помішуючи, протягом 15-30 хвилин. Чим довше варити сливове варення, тим густішим воно буде. Тому для тих, хто любить густе, рекомендуються проварити його протягом 40 хвилин.⠀

View this post on Instagram

Варенье из слив с корицей - быстро и просто! ⠀ Случайности неслучайны. Избито, но это так. Стоило Лене @mom.bake рассказать про прекрасное домашнее варенье из слив, как мне в магазине попались эти ягоды с большой скидкой! Некоторые были чуть «уставшими», но для варенья - самое то! В большинстве своём достаточно крепкие, не размазня. И главное - очень вкусные! ⠀ Я до того обрадовалась, что бросилась варить варенье сразу, как пришла домой. 😅 Первый раз варила в сковороде, как Лена посоветовала. Решила, что удобно, так как площадь поверхности варенья большая, а глубина меньше, чем в кастрюле - жидкость быстрее испаряется, а варенье густеет. Хотя я совсем не профи в вареньях - может, мне только так показалось)) ⠀ А в конце решила добавить молотую корицу для аромата. Получилось всё, как я люблю - густое, насыщенное варенье! Правда, сливы не держат форму - для этого нужна другая технология приготовления. Но с творогом, сырниками, блинчиками, оладушками, на тост - очень вкусно! Рекомендую 😉 ⠀ 🍂Ингредиенты🍂 🌼Сливы краснодарские - 1 кг 🌼Лимонная кислота - щепотка 🌼Сахар - 400 г 🌼Корица молотая - 1/2-1 ч.л. ⠀ 🍂Приготовление🍂 🥣Сливы помыть и нарезать вдоль на четвертинки, косточки удалить. 🥣Выложить в сотейник, добавить лимонную кислоту и сахар, хорошо перемешать. 🥣Довести до кипения на среднем огне, снять пенку, добавить корицу. Продолжать готовить, периодически помешивая, 15-30 минут. Чем дольше варите, тем гуще будет варенье. Я люблю густое - варила, мне кажется, все 40 минут 😅 ⠀ Сохраняйте рецепт, готовьте, и пусть вам тоже будет очень вкусно 😉 ⠀ #anna_t_cooks_десерт ⠀ Участвую в конкурсе «Деревянные истории» Организатор @foodphoto_bazar Спонсоры @masterskaya.papa_sam @odal_wood @kronatree #деревянные_истории ⠀ #autumn_moody_challenge от @aymatveeva и @old.attic.art ⠀ Участвую в конкурсе #тыкваивсевсевсе от @mother_of_whales @pieceofmila @edaiogorod @vera.k.r.o @fotofon_vipdeco @matsarik_craft #тыкваивсевсевсе_вкуснаяосень

A post shared by Еда Рецепты Готовлю счастье (@anna_t_cooks) on

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана.  Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.