Прекрасне домашнє варення зі слив готується дуже просто, а додавання кориці для аромату робить його неймовірно смачним та особливим. Воно відмінно смакуватиме з сиром, сирниками, млинцями, оладками, і просто - намастивши на тост.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Сливи - 1 кг
  • Лимонна кислота - щіпка
  • Цукор - 400 г
  • Кориця мелена - 1/2-1 ч. л.

Сливи, фото з вільних джерел
Сливи, фото з вільних джерел

Приготування

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сливи помити і нарізати уздовж на четвертинки, кісточки видалити.
Викласти ягоди в сотейник, додати лимонну кислоту і цукор, добре перемішати. Довести до кипіння на середньому вогні, зняти пінку.

Тепер можна додати корицю. Продовжувати готувати, періодично помішуючи, протягом 15-30 хвилин. Чим довше варити сливове варення, тим густішим воно буде. Тому для тих, хто любить густе, рекомендуються проварити його протягом 40 хвилин.⠀

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.