Восени достигає калина. і це чудова можливість приготувати смачні вина та лікер з цієї корисної ягоди. Щобільше, навдивовижу прості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Столове вино - градусів 12-15:
- 1 літр соку калини
 - 1 склянка води
 - 2 склянки цукру
 - 50 г родзинки для бродіння
 
Десертне вино - градусів 16-18:
- 1 літр соку калини
 - 6 склянок води
 - 2,5 склянки цукру
 - 50 г родзинки для бродіння
 
Лікер - градусів 18-20
- 1 літр соку калини
 - 1 склянка води
 - 3 склянки цукру
 - 50 г родзинок для бродіння
 
                
                
Приготування:
Всі три рецепти готуються однаково. Спершу обов'язково потрібно прибрати гіркоту з ягід, тому кладемо їх в морозилку на 5 годин. Після цього прокручуємо калину на м'ясорубці. В емальованому посуді змішуємо ягоду з цукром і водою. Додаємо родзинки.
Накриваємо марлею, і залишаємо на п'ять днів при кімнатній температурі, помішуючи час від часу дерев'яною ложкою. Через п'ять днів віджимаємо через марлю, складену в кілька шарів. Розливаємо в скляні банки і одягаємо на них медичні рукавички. В одному пальчику робимо голкою прокол, щоб не вибухнула.
Коли рукавичка опаде, вино зціджуємо від осаду і розливаємо по пляшках. Вино буде готове через місяць. Зберігати його потрібно в прохолодному темному місці. Вина з калини подають холодними.
Обов'язково підпишись на наш канал в щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Картопля за цим виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.
Також "Знай.ua" писав, Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.