Восени достигає калина. і це чудова можливість приготувати смачні вина та лікер з цієї корисної ягоди. Щобільше, рецепти навдивовижу прості. 

Читайте Знай в Google News!

Столове вино - градусів 12-15:

  • 1 літр соку калини
  • 1 склянка води
  • 2 склянки цукру
  • 50 г родзинки для бродіння

Десертне вино - градусів 16-18:

  • 1 літр соку калини
  • 6 склянок води
  • 2,5 склянки цукру
  • 50 г родзинки для бродіння

Лікер - градусів 18-20

Популярні новини зараз

Синютка може відібрати мерське крісло у Садового - останні дані екзитполу

На Прикарпатті мисливські пси розірвали п'ятьох беззахисних малюків, страшне видовище

42-річна жінка чекала на трійню, але пологи стали шоковою терапією для всіх: "Я бачу ще ніжки"

В Україну йде аномальна зима: синоптики попереджають про "бабине літо" в грудні

Показати ще
  • 1 літр соку калини
  • 1 склянка води
  • 3 склянки цукру
  • 50 г родзинок для бродіння

Калина, скріншот: YouTube
Калина, скріншот: YouTube

Калинове вино, фото: Instagram
Калинове вино, фото: Instagram

Приготування: 

Всі три рецепти готуються однаково. Спершу обов'язково потрібно прибрати гіркоту з ягід, тому кладемо їх в морозилку на 5 годин. Після цього прокручуємо калину на м'ясорубці. В емальованому посуді змішуємо ягоду з цукром і водою. Додаємо родзинки.

Накриваємо марлею,  і залишаємо на п'ять днів при кімнатній температурі, помішуючи час від часу дерев'яною ложкою. Через п'ять днів віджимаємо через марлю, складену в кілька шарів. Розливаємо в скляні банки і одягаємо на них медичні рукавички. В одному пальчику робимо голкою прокол, щоб не вибухнула.

Коли рукавичка опаде, вино зціджуємо від осаду і розливаємо по пляшках. Вино буде готове через місяць. Зберігати його потрібно в прохолодному темному місці. Вина з калини подають холодними.

View this post on Instagram

Доброе утро, добрым людям! ПОСПЕЛА КАЛИНА 🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷 НАЧИНАЕМ КОЛДОВАТЬ! С этой ягодой можно колдовать и готовить вкусненькое вино. Рецепты очень лёгкие. 🍷🍷🍷🍷🍷 СТОЛОВОЕ - градусов 12-15 - 1 литр сока калины - 1 стакан воды - 2 стакана сахара - 50 гр изюм для брожения 🍷🍷🍷🍷🍨 ДЕСЕРТНОЕ - градусов 16-18 - 1 литр сока калины - 6 стаканов воды - 2,5 стакана сахара - 50 гр изюм для брожения 🍷🍷🍷🍷🍷 ЛИКЁР - градусов 18-20 - 1 литр сока калины - 1 стакан воды - 3 стакана сахара - 50 гр изюма для брожения НАЗВАНИЯ РАЗНЫЕ - ГОТОВИМ ОДИНАКОВО :🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷 ОБЯЗАТЕЛЬНО НАДО УБРАТЬ ГОРЕЧЬ ИЗ ЯГОДЫ. ЛОЖИМ ЯГОДУ В МОРОЗИЛКУ ЧАСОВ НА ПЯТЬ Прокрутить ягоду на мясорубке. В эмалированной посуде смешать ягоду с сахаром и водой.Добавить изюм . Накрыть марлей,чтобы не попадала пыль и мошка и оставить на ПЯТЬ дней , помешивая деревянной ложкой, при комнатной температуре. Через ПЯТЬ дней отжимаем через марлю, сложенную в несколько слоёв. Разливаем в стеклянные банки. Одеваем медицинские перчатки. В одном пальчике делаем иглой прокол, чтобы не взорвалась. Когда перчатка опадёт, вино сцеживаем от осадка и разливаем по бутылкам. Если поставите дозатор, то до прекращения пузырьков в банке с водой. ВИНО БУДЕТ ГОТОВО ЧЕРЕЗ МЕСЯЦ. ХРАНИТЬ В ПРОХЛАДНОМ ТЁМНОМ МЕСТЕ. ВКУС ОБАЛДЕННЫЙ. ВИНА ИЗ КАЛИНЫ ПОДАЮТ ХОЛОДНЫМ.🍷🍷🍷🍰🍰🍰 Маленькая история с лимонником. Добавила в водку сок лимонника , для цвета.😂 Поужинали с друзьями😂 Цвет есть! Вкус есть! Градусов нет! Куда делись, до сих пор , незнаю. 🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷 #виноизкалины #виностоловое #винодесертное #калиновыйликёр # осеньнастала #ягодкипоспевают #готовимвкусненькоевино #готовимсами #готовимдома #приглашаемгостей #угощаемгостей

A post shared by Югова Зинаида (@iugovazin) on

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана.  Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.