Варення з шишок в кулінарних цілях майже не використовують. Воно є хорошим профілактичним засобом від простудних захворювань, його дають як ліки при кашлі та ангіні, а також поліартриті. Якщо дітям з'їдати чайну ложечку варення, а дорослим — столову в день, то можна себе убезпечити від застуд. На смак варення кисло-солодке.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом корисного варення з шишок поділився портал "Поваренок".

Інгредієнти:

  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 1,5 л
  • Шишки соснові — 800 г

Варення з шишок, фото: кадр з відео
Варення з шишок, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варення з шишок, фото: кадр з відео
Варення з шишок, фото: кадр з відео

Приготування:

Шишки промиваємо, заливаємо водою в достатній кількості, щоб покрити їх з верхом сантиметри на два. В основному на 1 кг шишок потрібно півтора-два літри води. Варимо шишки у воді 40 хвилин, потім залишаємо настоятися 10-12 годин.

Проціджуємо настій. На один стакан настою потрібно один стакан цукру. Насипаємо цукор в каструлю, заливаємо відваром і варимо на тихому вогні 1,5 години. За 20 хвилин до кінця варіння додаємо в сироп шишки. Всі шишки нам не знадобляться, на півлітрову банку досить 8-10 штук. Розливаємо готове варення по банках додаючи в кожну шишки.

Варення з шишок, фото: кадр з відео
Варення з шишок, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.