Борщ - це та страва, яка об’єднує українців. Майже у кожній сім'ї є свій рецепт цієї національної страви з різними добавками, але одне незмінне – для будь-якого борщу потрібна овочева основа.

Тому важливо не проґавити осінню пору, коли ще доступні свіжі овочі, і заготовити на зиму заправку для борщу. З її допомогою завжди можна приготувати смачний борщ дуже швидко.

Пропонуємо вам рецепт борщової заправки з капустою.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

2 кг капусти,
2 кг помідорів,
1 кг буряка,
1 кг моркви,
1 кг солодкого червоного перцю,
1 кг ріпчастої цибулі,
зелень (кріп, кінза, петрушка) - за смаком,
4 лаврові листки,
10 горошин запашного перцю,
1 склянка рослинної олії,
4 ст.л. цукру,
3 ст.л. солі,
100 мл оцту 9%

Приготування

Помідори дрібно порубати, буряк і моркву натерти на грубій тертці, капусту нашаткувати, перець нарізати соломкою, цибулю нарізати півкільцями, зелень дрібно посікти.

Рослинну олію розігріти, додати цибулю, тушкувати цибулю 5 хвилин, додати моркву, тушкувати 5 хвилин, додати буряк, тушкувати 5 хвилин, додати перець, тушкувати 5 хвилин, додати капусту, тушкувати 15 хвилин, періодично перемішуючи.

Додати інші інгредієнти крім зелені, перемішати, тушкувати 15 хвилин. Додати зелень, ретельно перемішати, тушкувати ще 5 хвилин. Розкласти по стерилізованих банках, закатати, перевернути, закутати, залишити до повного охолодження.

Ну а через добу можна сміливо відправляти заправку на зберігання в комору!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо рецепт приготування домашнього натурального сиру для бутербродів

Як повідомляв портал Знай.ua, ситний салат з баклажанів не затримається на столі

Також Знай.ua писав про рецепт красивого домашнього зефіру з інжиру та грейпфрута