Осінь - пора домашніх заготовок. Тому важливо її не проґавити і поки ще доступні свіжі овочі серед іншого заготовити на зиму і заправку для солянок і розсольників.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТака заправка універсальна - її можна додати до будь-якої першої страви та навіть до м'ясного блюда. Дуже оригінальний смак виходить завдяки ідеальному поєднанню цілого букету овочів: огірки, цибуля з часником, морква і подрібнена зелень.
Заправка для солянок і розсольників
Інгредієнти:
Огірки - 2 кг
Цибуля ріпчаста - 300 г
Морква - 300 г
Часник - 1 головка
Кріп, петрушка - за смаком
Цукор - 3 ст. л.
Сіль - 1,5-2 ст. л.
Оцет 9% - 7 ст. л.
Рослинна олія - 1 стакан
Приготування:
Ріжемо зелень, огірки і цибулю кубиками. Моркву тремо на тертці, часник - на часникочавці.
Змішуємо овочі в мисці. Додаємо 3 ст. ложки цукру, 1,5-2 ст. ложки солі, 7 ст. ложок оцту 9%, 1 склянку рослинної олії. Все добре перемішуємо і залишаємо на 3-4 години.
Потім викладаємо все в каструлю і ставимо на вогонь. Як закипить, даємо побурлити 5-10 хв. Розкладаємо заправку для розсольника по банках і закачуємо.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо рецепт приготування домашнього натурального сиру для бутербродів
Як повідомляв портал Знай.ua, ситний салат з баклажанів не затримається на столі
Також Знай.ua писав про рецепт красивого домашнього зефіру з інжиру та грейпфрута