Осінь - пора домашніх заготовок. Тому важливо її не проґавити і поки ще доступні свіжі овочі серед іншого заготовити на зиму і заправку для солянок і розсольників.

Така заправка універсальна - її можна додати до будь-якої першої страви та навіть до м'ясного блюда. Дуже оригінальний смак виходить завдяки ідеальному поєднанню цілого букету овочів: огірки, цибуля з часником, морква і подрібнена зелень.

Заправка для солянок і розсольників

Інгредієнти:

Огірки - 2 кг
Цибуля ріпчаста - 300 г
Морква - 300 г
Часник - 1 головка
Кріп, петрушка - за смаком
Цукор - 3 ст. л.
Сіль - 1,5-2 ст. л.
Оцет 9% - 7 ст. л.
Рослинна олія - ​​1 стакан

Популярні новини зараз

У Хмельницькому коронавірус обірвав життя проректора та професора національного університету - їх поважали колеги та студенти

Семчишин влаштує в Хмельницькому велику чистку, полетять голови: "Більше половини"

Українці масово помирають у власних домівках, лікарі розводять руками: "Не дочекалися"

42-річна жінка чекала на трійню, але пологи стали шоковою терапією для всіх: "Я бачу ще ніжки"

Показати ще

Приготування:

Ріжемо зелень, огірки і цибулю кубиками. Моркву тремо на тертці, часник - на часникочавці.

Змішуємо овочі в мисці. Додаємо 3 ст. ложки цукру, 1,5-2 ст. ложки солі, 7 ст. ложок оцту 9%, 1 склянку рослинної олії. Все добре перемішуємо і залишаємо на 3-4 години.

Потім викладаємо все в каструлю і ставимо на вогонь. Як закипить, даємо побурлити 5-10 хв. Розкладаємо заправку для розсольника по банках і закачуємо.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо рецепт приготування домашнього натурального сиру для бутербродів

Як повідомляв портал Знай.ua, ситний салат з баклажанів не затримається на столі

Також Знай.ua писав про рецепт красивого домашнього зефіру з інжиру та грейпфрута