Вершкове масло можна легко приготувати в домашніх умовах. Натуральне масло, зроблене вдома, не таке еластичне, як магазинне, оскільки в ньому немає емульгаторів. Щобільше, воно не міститиме барвників, які зазвичай є у магазинному. Та й рецепт масла навдивовижу простий.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом натурального домашнього вершкового масла ділиться сайт "Їмо вдома".

Інгредієнти:

  • Вершки 0,5 л.;
  • Холодна вода для промивання.

Домашнє масло, фото: кадр з відео
Домашнє масло, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Приготування:

Для масла потрібні хороші вершки. Якщо вони рідкі, залишимо їх на ніч в холодильнику, щоб загусли. Перекладаємо вершки, в місткість для збивання. Краще якщо є кухонний комбайн, який тягне заміс тіста. Підійде й міксер з насадками для тіста. Тепер доведеться довго збивати.

Збиваємо, поки не відокремиться рідина - пахта. Продовжуємо збивати, зливаючи пахту, поки не перестане виділятися. Пахту можете зберегти - на ній добре млинці робити або додавати у тісто дріжджове замість води. Зливаємо залишок пахти.

Домашнє масло, фото: кадр з відео
Домашнє масло, фото: кадр з відео

Тепер заливаємо масло холодною водою 1/2 склянки, збиваємо, виливаємо воду, знову вливаємо 1/2 склянки холодної води, збиваємо, виливаємо воду. Потім заливаємо добре водою приблизно на літр, збиваємо і зливаємо воду.

Беремо ложку і вимішуємо тепер нею, це потрібно щоб масло збилося в грудку і вийшов залишок води. Розкладаємо масло по формах і відправляємо в морозилку, поки масло не застигне.

Домашнє масло, фото: кадр з відео
Домашнє масло, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.