Вершкове масло можна легко приготувати в домашніх умовах. Натуральне масло, зроблене вдома, не таке еластичне, як магазинне, оскільки в ньому немає емульгаторів. Щобільше, воно не міститиме барвників, які зазвичай є у магазинному. Та й
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Рецептом натурального домашнього вершкового масла ділиться сайт "
Інгредієнти:
- Вершки 0,5 л.;
- Холодна вода для промивання.
Приготування:
Для масла потрібні хороші вершки. Якщо вони рідкі, залишимо їх на ніч в холодильнику, щоб загусли. Перекладаємо вершки, в місткість для збивання. Краще якщо є кухонний комбайн, який тягне заміс тіста. Підійде й міксер з насадками для тіста. Тепер доведеться довго збивати.
Збиваємо, поки не відокремиться рідина - пахта. Продовжуємо збивати, зливаючи пахту, поки не перестане виділятися. Пахту можете зберегти - на ній добре млинці робити або додавати у тісто дріжджове замість води. Зливаємо залишок пахти.
Тепер заливаємо масло холодною водою 1/2 склянки, збиваємо, виливаємо воду, знову вливаємо 1/2 склянки холодної води, збиваємо, виливаємо воду. Потім заливаємо добре водою приблизно на літр, збиваємо і зливаємо воду.
Беремо ложку і вимішуємо тепер нею, це потрібно щоб масло збилося в грудку і вийшов залишок води. Розкладаємо масло по формах і відправляємо в морозилку, поки масло не застигне.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,