Терті домашні пироги - це смакота, яку ми всі любимо ще з дитинства. Як відомо, в таки ласощах солодка начинка посипається шматочками тертого тіста, тому пироги виходять особливо хрусткими і смачними. Однак, тісто для таких пирогів може стати основою і для приготування інших десертів, повідомляє сайт "смачна справа". Пропонуємо вам рецепт тертого печива "Башточки" зі згущеним молоком.

Читайте Знай в Google News!

Щоб приготувати терте печиво з кремом (порція приблизно 10 штук) нам знадобиться:

Для тесту:

50 г м'якого вершкового масла;
90 г цукру;
2 яйця;
1/2 чайної ложки соди;
1/2 столові ложки оцту;
250 г борошна для тіста;
150 г борошна для роботи з готовим тестом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Для крему:

90 г м'якого вершкового масла;
215 мл згущеного молока;
1 столова ложка меду;
1 столова ложка розтопленого білого шоколаду;
250 г розтопленого темного шоколаду;
і чарка близько 6x7 см або інша форма на вибір.

Готуємо печиво, скрін з відео
Готуємо печиво, скрін з відео

Готуємо терте печиво "Башточки":

Змішуємо масло, цукор, яйця і борошно для тіста. Соду гасимо оцтом і також додаємо до решти інгредієнтів. Змішуємо все в однорідне тісто, ділимо навпіл (нам буде зручніше працювати з невеликими порціями) і заморожуємо обидві половинки в морозилці приблизно близько 1 години. Тісто має стати досить твердим, щоб ми могли натерти його на крупній тертці.

Терте тісто змішуємо з другою частиною борошна, а потім просіваємо через сито, щоб прибрати зайву муку. При цьому шматочки тіста повинні бути покриті борошном і не злипатися. Кладемо тісто на деко, покритий папером для випічки, і ставимо в духовку на 10 хвилин при 180 °C в режимі обдування. В результаті у нас повинні вийти золотисті і ароматні шматочки солодкого тіста. Ставимо їх остигати, поки готується крем.

Готуємо печиво, скрін з відео
Готуємо печиво, скрін з відео

Для приготування крему просто змішуємо згущене молоко з маслом, медом і білим шоколадом. Отриману солодку масу змішуємо з шматочками тіста. У нас виходить густа і липка суміш, з якої ми можемо зліпити що завгодно.

Готуємо печиво, скрін з відео
Готуємо печиво, скрін з відео

У нашому випадку ми вирішили використовувати звичайну чарку, щоб надати печінкою форму башточок. Можна використовувати будь-яку іншу форму, яка виявиться під рукою. Щоб тісто не прилипало до форми зсередини, потрібно просто злегка змочити форму водою. Формуємо печиво і викладаємо на тарілку або деко.

Готуємо печиво, скрін з відео
Готуємо печиво, скрін з відео

Готове печиво ставимо в холодильник приблизно на пів години, а потім поливаємо розтопленим шоколадом. Щоб шоколад застиг і перетворився в скоринку, знову ненадовго ставимо печиво в холодильник. Але цього можна і не робити, якщо ви віддаєте перевагу розтоплений шоколад. Приємного апетиту!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, ми публікували рецепт золотистої перловки з овочами.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв: оладки з кабачків з сиром і часником - чудове поєднання простих продуктів у швидкому рецепті

Також портал "Знай.ua" писав: простий рецепт сирної запіканки до чаю.