Повидло чи варення з яблук на зиму можна приготувати різними способами. Пропонуємо спробувати наступні варіанти ароматного і красивого фруктового варення.

Читайте Знай в Google News!

Рецептами варення з яблук поділився сайт "Смачні рецепти".

Варення-п'ятихвилинка з яблук

Підготовлені яблука нарізати на шматочки 1,5-2 см і засипати цукром. Залишити їх на годину, періодично перемішуючи. Коли з'явиться сік, поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння, безперервно енергійно помішуючи, щоб яблука не пригорали.

Викласти яблука в підготовлені скляні банки і закатати кришками, зберігати в будь-якому місці. На 1 кг очищених від серцевини і шкірки яблук потрібно 150-200 г цукру.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Варення з печених яблук

Яблука очистити і нарізати на шматочки, засипати цукром, скласти в емальовану каструлю і поставити в не дуже гарячу духовку. Спечені яблука розфасувати у підготовлені скляні банки і закатати. Варення з яблук солодких сортів можна приготувати без цукру. На 1 кг очищених від серцевини і шкірки яблук потрібно 100-150 г цукру.

Желе-варення з яблук

Нарізати на вісім частин яблука і змішати з нарізаними скибочками лимонів разом з шкіркою і насінням, залити водою, щоб вона покрила фрукти, і варити до м'якості. Сік процідити і додати цукру, варити на сильному вогні, поки сироп не загусне. Перевірити це можна наступним чином - крапля сиропу на блюдечку не повинна розпливатися).

Яблучний джем, скріншот: YouTube
Яблучний джем, скріншот: YouTube

За 2-3 хвилини до зняття желе з вогню додати лимонну кислоту і за бажанням ядро очищеного висушеного волоського горіха. Банки заклеїти целофаном. На 2 кг яблук — 2 лимона, на 1 л соку — 750 г цукру, 1 ч.ложка лимонної кислоти, 50 г ядер волоського горіха.

Варення з райських яблук

Промити яблука в холодній воді, очистити від стеблинок, викласти в мідний таз або емальовану миску, засипати цукровим піском, залити водою і поставити в тепле місце.

На наступний день варити 1,5-2 години на невеликому вогні. Щоб визначити, чи готове варення, капнути на блюдце і розділити краплю на дві частини. Якщо вони зіллються повільно, варення вдалося.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь