Медівник спекти дуже просто, зате смак цієї пухкої ароматної випічки неймовірний. Пропонуємо декілька способів приготування цього торта на ваш вибір.

Читайте Знай в Google News!

Рецептами медівника поділився сайт "Смачні рецепти".

1. Медовий торт зі сметанним кремом

Інгредієнти:

Для тіста:

Популярні новини зараз

Москаль накинувся на Кравчука на очах мільйонів українців: "За гроші на*ердить у церкві!"

Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко проміняли затишок на "військовий тур" кордонами

Томна Ані Лорак показала, як розслабляється на ліжку, ці форми затьмарять голлівудських зірок

Українці отримають одноразову допомогу від держави: названо категорії осіб та послуг

Показати ще
  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор - 1 скл.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Борошно — 2 скл.

Для крему:

  • Сметана - 500 г
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Цукор - 1 скл.
  • Вершкове масло — 150 г

Для прикраси:

  • Волоські горіхи - за смаком
  • Шоколад - за смаком

Приготування:

Збити яйця разом з цукром у світлий крем. Додати мед і борошно, просіяне разом з содою. Перемішати. Має вийти густе тісто. Розігріти духовку до 180ºС. Спекти три тонких коржі і остудити їх. На випікання піде приблизно 15 хвилин.

Для крему збити м'яке вершкове масло з цукром і жовтками. Додати сметану і ще раз збити. Зібрати торт, змащуючи коржі кремом. Покрити також верх і боки торта. Помолоти волоські горіхи в блендері, а шоколад натерти на тертці. Обсипати торт горіхами і шоколадом.

Медовик, фото: кадр з відео
Медовик, фото: кадр з відео

2. "Медовик" з вареним згущеним молоком

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця — 2 шт.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукрова пудра — 160 г
  • Борошно - 425 г

Для крему:

  • Вершкове масло - 200 г
  • Варене згущене молоко - 300 г
  • Сметана — 150 г
  • Цукрова пудра - 30 г

Приготування:

Збити яйця. Міксером збити м'яке вершкове масло разом з цукровою пудрою. Змішати масло з яйцями, додати просіяне борошно з розпушувачем і замісити тісто. Розділити його на 6 частин, розкачати в тонкі коржі. Випікати кожен корж в розігрітій до 200ºС духовці 5 хвилин.

Накрити кожен корж тарілкою і зрізати нерівні краї. Обрізки подрібнити в крихту. Збити згущене молоко з м'яким маслом, окремо збити сметану з цукровою пудрою. З'єднати обидві маси.

Коли коржі повністю охолонуть, змастити їх кремом. Верх і боки торта теж змастити і посипати крихтою. Поставити медовик в холодильник на ніч. Готовий торт можна за бажанням прикрасити вареним згущеним молоком за допомогою кондитерського мішка.

3. Шоколадний "Медовик" зі сметанним кремом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 250-275 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Какао-порошок - 35 г
  • Мед — 75 мл
  • Цукор-100 - 150 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Сік лимона - 70 мл
  • Сода - 0,5 ч. л.

Для сиропу:

  • Вода - 50 мл
  • Цукор - 25 г
  • Коньяк або ром - 1 ч. л.

Для крему:

  • Жирна сметана-500 мл
  • Дрібний цукор або цукрова пудра — 125 г
  • Ванілін-1 щіпка

Приготування:

Змішати мед, цукор і масло. Нагрівати їх, поки цукор повністю не розчиниться. Яйця злегка збити, додати в медову суміш разом з содою. Влити сік лимона, всипати борошно і какао. Перемішати. Заварювати тісто на повільному вогні 3-4 хвилини.

Викласти тісто в миску, присипану борошном, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник до охолодження. Розділити тісто на шість рівних частин. Розкачати в тонкі коржі діаметром 20 см, зрізати нерівні краї. Наколоти виделкою і випікати кожен корж разом з обрізками 5 хвилин в розігрітій до 180ºС духовці, застеливши деко пергаментом.

Змішати всі інгредієнти для сиропу і нагрівати, поки цукор не розчиниться. Збити сметану разом з цукром і ваніліном, відкласти 3-4 ст. л. крему. Кожен корж просочити сиропом і змастити кремом. Верхній корж поки змащувати не потрібно. Поставити торт в холодильник на кілька годин.

Тепер змастити боки і верх торта кремом, що залишився. Обрізки подрібнити в блендері і посипати торт. Поставити в холодильник на ніч.

Медовик, фото: кадр з відео
Медовик, фото: кадр з відео

4. "Медовик" з масляним кремом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Рідкий мед - 100 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор - 120 г
  • Борошно — 2 скл.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 1 шт.

Для крему:

  • Вершкове масло — 150 г
  • Цукрова пудра — 150 г
  • Збита сметана - 6 ст. л.

Приготування:

Розтопити вершкове масло, змішати його з рідким медом, додати яйце, цукор, лимонну цедру, просіяне борошно, гашене оцтом соду і замісити тісто. Розділити його на 3 частини і випікати коржі в змащеній маслом формі при температурі 180ºС.

Розм'якшене вершкове масло добре розтерти з цукровою пудрою і додати збиту сметану. Медові коржі остудити, змастити кремом, укласти шарами і злегка придавити руками. Готовому торту дати постояти кілька годин в холодильнику або в кімнаті.

5. "Медовик" з заварним кремом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор - 1 скл.
  • Вершкове масло — 100 г
  • Мед - 2 ст. л.
  • Борошно — 2,5 скл.
  • Сода - 1 ч. л.

Для крему:

  • Молоко - 2 скл.
  • Солодке згущене молоко - 400 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 300 г

Приготування:

Яйця, мед, цукор, масло з'єднати і поставити на водяну баню. Як тільки цукор і масло розчиняться, всипати просіяне борошно і соду. Ретельно перемішати і зняти з вогню. Має вийти досить рідке тісто.

Викласти тісто злегка присипаний борошном і дати охолонути протягом 15 хвилин. Розділити на 8-10 частин. Взяти два аркуші паперу, накреслити кола діаметром 20 см. Перевернути папір і змастити вершковим маслом. Частину тіста викласти на папір і акуратно розкачати за формою кола. Викласти на деко разом з папером.

Випікати при 180ºC, поки корж не підрум'яниться. Поки один корж печеться, розгортати інший, не забуваючи змащувати папір маслом після кожного коржа. Готові коржі знімати за допомогою кухонної лопатки. Остудити.

Для крему заздалегідь вийняти всі інгредієнти з холодильника. Борошно і яйця змішати з молоком. Довести до кипіння, постійно помішуючи, на середньому вогні. Дати охолонути до кімнатної температури.

Злегка збити заварний крем зі згущеним молоком. Масло збити в пишну світлу масу. Додавати крем по ложці в масло, не припиняючи збивати. Готовим кремом змастити коржі, верх і боки медовика. Один корж розкришити і обсипати верх і боки торта.

Медовик, фото: кадр з відео
Медовик, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь