Квашена капуста з морквою - одна з тих страв, яку хочеться їсти і взимку, і влітку. Пропонуємо рецепт, за яким готували цю страву ще наші бабусі. Квашена капуста приготовлена таким чином виходить дуже смачною, хрусткою і не стає м'якою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКвашена капуста з морквою
Інгредієнти
🔸1 л води
🔸2 ст. л. солі
🔸2,5 кг капусти
🔸50 г моркви
🔸2 лаврові листки
🔸3 горошинки запашного перцю
🔸10 горошин цільного чорного перцю
🔸спеції за смаком
Приготування
Насамперед слід підготувати розсіл. Для цього просто розведи сіль у воді і залиш суміш постояти так, поки будеш займатися підготовкою інших інгредієнтів.
Далі очисть капусту від верхніх листів і нашаткуй її тонкою соломкою.
Після цього наріж моркву дрібною соломкою і змішай її з капустою, додавши запашний перець і звичайний чорний перець горошком, а також лаврові листи. За бажанням можна також додати різні спеції. Наприклад, базилік або кріп.
Потім капусту необхідно скласти в підготовлену тару для квашення. Підійде будь-яке пластикове відерце, банка або навіть велика глибока миска.
Капусту укладаємо щільно, злегка приминаючи, а потім заливаємо її розсолом. За цей час сіль повинна була вже повністю розчинитися, але про всяк випадок перед тим, як залити капусту розсолом, краще ще разок перемішати його ложкою.
Тепер знову примни капусту так, щоб вона повністю була покрита водою.
А в кінці залишається тільки прикрити її плоскою тарілкою, а зверху накрити кришкою і залишити так постояти протягом 5 днів. Варто зазначити, що для якісної ферментації капусти їй потрібно повітря, так що кришка не повинна щільно прилягати до тари.
А ось вже через 5 днів можна прибирати тарілку і щільно закривати тару з капустою для тривалого зберігання.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами
Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці
Також Знай.ua писав,