Пшоняна каша з гарбузом на молоці - це дуже смачно, корисно і зовсім не складно. Щобільше, осінь є ідеальним часом для того, щоб урізноманітнити своє меню стравами з гарбуза.

Читайте Знай в Google News!⠀

Інгредієнти:

  • Пшоняна крупа 200 г
  • Гарбуз 400 г
  • Вода 50 мл
  • Молоко (будь-якої жирності) 500 мл
  • Цукор 2 ложки столові або на свій смак
  • Сіль 3/4 ложка чайна
  • Вершкове масло 50 г

Гарбузи / фото: Pixabay
Гарбузи / фото: Pixabay

Приготування:

Популярні новини зараз

Леся Нікітюк полізла у трусики до спокусливої білявки: "Зачекай…"

У Києві розстріляли Mercedes і залишили "подарунок" для копів: "Тебе попередили"

Катерина Бужинська готова до зустрічі Білого Бика, повз таку красу не пройде ніхто

Святий Пантелеймоне, порятуй від хвороб! Потужна молитва від усіх недуг

Показати ще

Спершу кип'ятимо воду, тоді доливаємо у каструлю частину молока. Така хитрість не дозволить молоку пригоріти на дні посуду. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Нарізаємо його невеликими шматочками. За бажанням можна потерти його на крупній тертці.

Підготовлений гарбуз кидаємо в кипляче молоко і варимо на повільному вогні. За цей час промиваємо крупу до прозорої води - кілька разів в холодній і пару раз в гарячій. Додаємо в каструлю пшоно, цукор, сіль і заливаємо молоком, що залишилося.

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо кашу близько 25 хвилин, попередньо закривши кришкою. Постійно відкривати і перемішувати кашу не варто. Коли майже вся рідина випарувалася, а крупа набухла і розварилася, знімаємо кашу з вогню.

У кашу додаємо шматочок масла, перемішуємо і залишаємо під кришкою ще на пів години. За цей час пшоняна каша з гарбузом на молоці остаточно вбере в себе масло і залишок рідини, набуваючи однорідної консистенції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь